18.5.20

Επιστολή της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σιθωνίας προς τον Δήμαρχο για την διαχείριση του Δημοτικού camping στην Αχλάδα της Σάρτης

ΘΕΜΑ : «Δημοτικό camping Σάρτης»
Κύριε Δήμαρχε
Ενημερωθήκαμε προφορικά απ’ το τμήμα εσόδων του Δήμου πως δεν υπάρχει κάποια οικονομική εγγραφή που ν’ αφορά το Δημοτικό camping της Αχλάδας στη Σάρτη από το το οικονομικό έτος του 2011. 
Εν συνεχεία προβήκαμε σε έρευνα στο πρόγραμμα Διαύγεια του Δήμου Σιθωνίας . Εκεί διαπιστώσαμε πως υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης υπογεγραμμένο στις
6/4/2011 μεταξύ Δήμου κι εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού.
 Ένα χρόνο μετά υπάρχει απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με αριθμό 134/2012 η οποία επικαλούμενη την οικονομική ασυνέπεια του μισθωτή (δεν υπήρξε καταβολή του ενοικίου και καμία κατασκευή επί κάποιου ακινήτου) αποφασίζει να προβεί «στις νόμιμες ενέργειες για τη λύση της μίσθωσης, την αποβολή της μισθώτριας εταιρείας από το ακίνητο και τη διεκδίκηση αποζημίωσης από αυτήν.» 
Με την ίδια απόφαση ορίστηκε και πληρεξούσιος δικηγόρος , για να κινήσει τις προαναφερόμενες διαδικασίες . Απ’ αυτό το σημείο φτάνουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/12/2012 όπου υπήρχε ως θέμα η εκμίσθωση του κάμπιγκ Αχλάδα , αποφασίσθηκε όμως ομόφωνα(Αριθμός Απόφασης: 457/2012) έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου η αναβολή του θέματος γιατί δεν υπήρχε η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου
Απ’ τη συνεδρίαση της 24ης/12/2012 φτάνουμε στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής(27/213) της 23ης /9/2013 όπου αποφασίζεται εκ νέου η μίσθωση του Δημοτικού ακίνητου . 
Από κει έρχεται η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. (Αριθμός Απόφασης: 394/2013) δια της οποίας αποφασίζεται η εκμίσθωση του ακινήτου καθώς και οι όροι που θα διέπουν αυτή . 
Από το 2013 φτάνουμε τέσσερα χρόνια μετά στο σωτήριο έτος 2017 και συγκεκριμένα στη σύγκληση του συμβουλίου του Δήμου που συγκλήθηκε τη δεκάτη Απριλίου , Μεγάλη Δευτέρα , κατά τη διάρκεια αυτής αποφασίσθηκε ομόφωνα (Αριθμός Απόφασης: 87/2017) η αποδοχή του αιτήματος της Δημοτικής Α.Ε και να παραχωρηθεί το ακίνητο σ’ αυτή , για να λειτουργήσει ως camping . 
Σ’ αυτό το σημείο παύουν οι αναφορές στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή αντ’ αυτών το 2018 εμφανίζονται δύο εγκρίσεις δόμησης από την πολεοδομία στην περιοχή «Αχλάδα» εκ των οποίων η μια μάλιστα αφορά στην εταιρεία που κηρύχτηκε έκπτωτη με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής το μακρινό 2012 (134/2012).
Επειδή λοιπόν από το 2011 και μετά δεν υπάρχουν έσοδα από το δημοτικό ακίνητο, σας ζητούμε να μας χορηγήσετε γραπτώς τους λόγους της μη ύπαρξής τους . Να μας ενημερώσετε (γραπτώς) αν τελικά ισχύουν οι αποφάσεις που είναι αναρτημένες στο πρόγραμμα Διαύγεια του Δήμου κι αφορούν στο θέμα του εγγράφου μας καθώς και για το αν υπάρχει ακόμη η μισθώτρια εταιρεία του πρώτου συμφωνητικού στη διαχείριση του ακινήτου σήμερα .