18.5.20

Η αντιπολίτευση Δήμου Πολυγύρου ζητά συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης -Θα απέχει από τις συνεδριάσεις «εκ περιφοράς»

Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμαρχο Πολυγύρου,Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου, ΜΜΕ
Πολύγυρος 18 Μαΐου 2020
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, οι Δημοτικές παρατάξεις ΄΄Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο΄΄ και Συνεργασία Πολιτών΄΄ τους τελευταίους δύο μήνες συμμετείχαν στις «εκ περιφοράς» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Κι αυτό προκειμένου η απουσία μας να μην λειτουργεί ως
τροχοπέδη σε κάποιες ελάχιστες αποφάσεις που επηρεάζουν καταλυτικά τη συνολική λειτουργία του δήμου.
Τα μέτρα κατά της πανδημίας οδήγησαν σε μια γενικευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και την ώρα που πλέον οι περισσότεροι φορείς του Ελληνικού Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιλέγουν την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης , ο Δήμος Πολυγύρου επιμένει στην αρχαία μέθοδο της συνεδρίασης «...δια περιφοράς», που ουσιαστικά φιμώνει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και κρατά σε άγνοια τους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, για όλα τα συμβούλια που έγιναν δια περιφοράς το τελευταίο διάστημα, δεν υπήρξε ούτε ένα δελτίο τύπου, της κατά τα αλλά λαλίστατης Δημοτικής Αρχής, με το οποίο να ενημερώνει τους δημότες για τα θέματα που συζητήθηκαν.
Είμαστε αποφασισμένοι όσο διαρκεί πλέον αυτή η βουβή μέθοδος της δια περιφοράς συνεδρίασης, να μην συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις, αρχής γενομένης από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την Δευτέρα 18/5 και του δημοτικού συμβουλίου για τις 20/5, καταγγέλλοντας αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά, που μόνο στόχο έχει να κρατά τους δημότες στο σκοτάδι.
Το γεγονός ότι ο δήμος Πολυγύρου, αν και η δημοτική πλειοψηφία υποστηρίζει πως “πρωτοπορεί ψηφιακά”, δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα σύγχρονα εργαλεία που υπάρχουν ώστε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, προκαλεί τουλάχιστον εύλογα ερωτηματικά, ειδικά τώρα που πρέπει μέσω διαλόγου να αποφασίσουμε και να στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό ως Δήμος τους επαγγελματίες συνδημότες μας που επλήγησαν από τον Covid-19.
Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή, τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην υιοθέτηση της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης της ΚΕΔΕ για την συνεδρίαση της Τετάρτης 20/5.



Με εκτίμηση
οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Για το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο 

Αβέρης Αθανάσιος 
Γκλάβας Γεώργιος 
Γιαλιάς Νικόλαος 
Σφυρής Ιωάννης 
Τσινάς Αργύριος

Για τη Συνεργασία Πολιτών

Κυργιαφινης Δημήτρης
Καλλιμανης Γεώργιος
Λαφαζάνης Βασίλειος
Γιάννος Αναστασιος