26.5.20

Δικαιολογητικά και τοπογραφικά προς το δημοτικό λιμενικό ταμείο Δήμου Κασσάνδρας για παραχώρηση δικαιώματος χώρου

Σε περιοχές που έχουν εξομοιωθεί με χερσαία ζώνη λιμένα, τηρούνται οι λιμενικές διατάξεις και ιδίως ο νόμος 2971/2001 ««Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις» και η εγκύκλιος με αριθμό ΑΔΑ: Β443Φ-Ω4Β «οδηγίες για την εκμετάλλευση της Ζώνης Λιμένα στα πλαίσια της παραχώρησης του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης των χώρων αυτή».
Συνεπώς βάσει αυτών θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος για
παραχώρηση δικαιώματος χώρου εντός χερσαίας ζώνης λιμένα και ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης ή καφέ-μπαρ, προκειμένου να λάβει άδεια παραχώρησης χώρου, να καταθέτει προς την Υπηρεσία μας τα εξής δικαιολογητικά:
1.αίτηση στην οποία θα αναφέρεται ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ., κινητό τηλέφωνο και αναλυτικά ο χώρος των τετραγωνικών μέτρων (π.χ. 20 τ.μ. για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και 45 τ.μ. για τοποθέτηση ξαπλωστρών)
2.φωτοτυπία της άδειας λειτουργίας του καταστήματος
3.τοπογραφικό διάγραμμα
*** Τα τοπογραφικά διαγράμματα τα οποία θα δέχεται η υπηρεσία μας και θα τίθενται ως θέμα σε Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Κασσάνδρας θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
Θα απεικονίζεται ευκρινώς ο αιτούμενος για παραχώρηση χώρος σε σχέση με τις εγκεκριμένες οριογραμμές αιγιαλού-παραλίας και χερσαίας ζώνης λιμένα και η ακριβής έκτασή του σε τετραγωνικά μέτρα
Θα αναγράφεται η απόφαση καθορισμού χερσαίας ζώνης του οικείου λιμένα (απόφαση 102/2001 Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής)
Θα εμφανίζονται οι οριογραμμές αιγιαλού-παραλίας και χερσαίας ζώνης λιμένα
Θα γίνεται ορθή προβολή των ορίων των καταστημάτων (όχι προέκταση)
Θα φαίνεται η ακριβής θέση της επιχείρησης με αναφορά του ονόματος και των ορίων της
Θα είναι θεωρημένα από τον τοπογράφο και από αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου
Σε περίπτωση που δίπλα από το κατάστημα υπάρχει άλλο κατάστημα το οποίο δεν λειτουργεί ή ακίνητο και επιθυμεί κάποιος τον παρακείμενο χώρο ώστε έμπροσθεν από το άλλο κατάστημα ή το οίκημα να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα/ξαπλώστρες, θα πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του όμορου ακινήτου με την οποία θα δηλώνει ότι επιτρέπει την οποιαδήποτε παραχώρηση χώρου.
Για οτιδήποτε χρειαστείτε ο φορέας μας παραμένει στη διάθεσή σας.
Η Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Κ.
Κωνσταντία Λεμονή