15.5.20

O Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος στο νεοσύστατο Δημοτικό Ιατρείο της Αρναίας (video)

Πρώτο βήμα για ένα δίκτυο ιατρείων δημοτικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποτελεί το νεοσύστατο Δημοτικό Ιατρείο, που επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος,
στην Αρναία, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ "Φροντίδα" κ. Βασιλειάδη.
Ο χώρος που είχε ενοικιάσει ο Δήμος από το 2018, αλλά παρέμενε αναξιοποίητος, κοστίζοντας χωρίς να προσφέρει στους δημότες, αποτελεί πλέον μια πρωτοποριακή -για ΟΤΑ- μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας, που συμπληρώνει τις υφιστάμενες δομές της περιοχής, δημόσιες και ιδιωτικές.
Ο κ. Βαλιάνος συζήτησε με τις τρεις νοσηλεύτριες, το βοηθητικό προσωπικό και την ειδική ιατρό (πνευμονολόγο) του νέου ιατρείου, που δύο φορές την εβδομάδα, θα ενισχύει και το Περιφερειακό Ιατρείο της Ιερισσού, τονίζοντας ότι θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου στο έργο τους.
Το Δημοτικό Ιατρείο της Αρναίας, προορίζεται να εξυπηρετεί τους δημότες, σε πρώτη φάση για περιστατικά πνευμονολογικά: χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, επαγγελματικές πνευμονοπάθειες, λοιμώξεις αναπνευστικού, άσθμα, αλλεργίες.
Έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, έκδοσης παραπεμπτικών και παροχής βοηθημάτων καρδιοαναπνευστικής υποστήριξης.
Επίσης, το ιατρείο έχει τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων για COVID 19, οργάνωσης προληπτικών εργαστηριακών ελέγχων, αλλά και παρακολούθησης της εξέλιξης υποκείμενων νοσημάτων που μπορούν να επιβαρύνουν περιστατικά κορωνοϊού.
Δηλώσεις του Δημάρχου μετά την επίσκεψη περιλαμβάνονται στο βίντεο.