22.1.21

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ζητά παράταση κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου έως τέλος Φεβρουαρίου 2021 - Οι λόγοι της πρότασης.

 

Με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, ζητάει την παράταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου, έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.(Η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2020 – 2021 είναι από 20 Αυγούστου 2020 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2021 και για  τον αγριόχειρο  από   15/9-20/1  Με την σημερινή  ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου
  Χαρδαλιά   παρατάθηκε η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος κατά μια ακόμη εβδομάδα, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων δημιουργεί προβλήματα τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες και στους λαχανόκηπους όσο και στην κίνηση των πολιτών στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, με συνέπεια τα συχνά αυτοκινητιστικά ατυχήματα, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών. Επιπλέον, οι αγριόχοιροι θεωρούνται επικίνδυνοι για μεταδοτικές ασθένειες.

Για τους προαναφερόμενους λόγους ο κ. Γιώργος, προτείνει την παράταση της κυνηγετικής περιόδου, η οποία θα συμβάλλει στη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων αλλά και στην εκτόνωση των προβλημάτων που δημιουργούνται.
Ο ίδιος δήλωσε:
Με επιστολή μου προς τα συναρμόδια υπουργεία ζήτησα την παράταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου, έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.
​Συγκεκριμένα στην επιστολή μου τόνισα, πως η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων δημιουργεί προβλήματα τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες και στους λαχανόκηπους, όσο και στην κίνηση των πολιτών στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, με συνέπεια τα συχνά αυτοκινητιστικά ατυχήματα, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών. Επιπλέον, οι αγριόχοιροι θεωρούνται  επικίνδυνοι για μεταδοτικές ασθένειες.
​Για τους προαναφερόμενους λόγους, πρότεινα την παράταση της κυνηγετικής περιόδου, η οποία θα συμβάλλει στη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων αλλά και στην εκτόνωση των προβλημάτων που δημιουργούνται.