14.1.21

Αντιπολίτευση Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Δήμου Πολυγύρου -Δεν τηρήθηκε η συναίνεση στην Σύσταση Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου

 

Μετά λύπης, διαπιστώσαμε ότι  στην απόφαση αρ.279 που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια την Τρίτη 12/1/2021, η οποια αφορα το θέμα της Σύστασης Τουριστικής Επιτροπής, γράφτηκαν τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που αποφασίστηκαν ομόφωνα κατά την διάρκεια του

Δημοτικού Συμβουλίου της 28/12/2020.
   Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η επιτροπή θα αποτελείται από εφτά μέλη και ποιο συγκεκριμένα, τους δύο επαγγελματίες ex oficcio, κύριο Τάσιο Γρήγορη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδοχων και τον κύριο Κουγιωνη Χρήστο, Ξενοδόχο,  τον ίδιο τον Δήμαρχο ως Πρόεδρο της επιτροπής, την κα Κελιαφανου, έμμισθη ειδική σύμβουλο του Δημάρχου, την κα Τσινα, Πρόεδρο της Κοινότητας Μεταμόρφωσης.
Έγινε πρόταση για επιτροπή εννέα μελών από τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Σφυρη την οποία και αποδέχτηκε ο Δήμαρχος. Τοποθετήθηκαν λοιπον και δύο εκπροσωποι της αντιπολίτευσης στην υπό σύσταση επιτροπή, εκ μέρους του Ανεξάρτητου Ψηφοδελτιου ο κος Σφυρής και ο κος Καλλιμανης από την Συνεργασία Πολιτών.
Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κα Χριστιανού τοποθετήθηκε και ζήτησε να εκπροσωπηθεί και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρο του και έναν αναπληρωτή του.
Δυστυχώς δεν μας έγινε γνωστό κατά την συζήτηση το ένα πρόσωπο που έλειπε για να συμπληρωθεί η επιτροπή, παραταύτα υπήρξε συναινεση όλων των παρατάξεων με τις παραπάνω αλλαγές και προσθήκες.
   Αναρτήθηκε λοιπόν η απόφαση στη Διαύγεια, χωρίς θέση μέλους για τον Πρόεδρο  των Ενοικιαζόμενων Δωματίων, με άλλο Πρόεδρο Επιτροπής τελικά, με νέες προσθήκες δημοτικών συμβούλων, τα ονόματα τους δεν είχαν καν αναφερθεί κατά την διάρκεια της συζήτησης.
  Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
  Είναι απαράδεκτο να προτείνει ο Δήμαρχος σαν εισηγητής πρόσωπα και συνθέσεις στο σώμα, να παίρνει την ομοφωνα συμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης και εν συνεχεία μόνος του, ερήμην του σώματος, να αλλάζει την αποφαση.
   Κύριε Δήμαρχε το σημαντικότερο όλων είναι η προστασία των θεσμών και του κύρους των, ειδικά τώρα που επιδιώκουν να υποβαθμισουν τα δημοτικά συμβούλια μεταφέροντας αρμοδιότητες στις οικονομικές επιτροπές, μειώνοντας τον ρόλο και το κύρος του οργάνου που εκλέγεται απευθείας από τον λαό.
Το δικαίωμά σας να επιλέγεται τα 3/5 της επιτροπής, είναι αναφαίρετο, αλλά το δικαίωμα του Δημοτικου Συμβουλίου είναι, ότι αποφασίζει να καταγράφεται στα επίσημα κείμενα των αποφάσεων.
 Σε τέτοιας εμβέλειας θέματα απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναινεση όλων για την πρόοδο του Δήμου μας.
Οι Δημοτικές Παρατάξεις
Ανεξαρτητο Ψηφοδελτιο & Συνεργασια Πολιτών