20.1.21

Κινείται Νομικά και Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μετά την προσφυγή που ετοιμάζει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας

 


Μετά την προσφυγή που ετοιμάζει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας αναφορικά με την απαγόρευση του κυνηγιού, σειρά ετοιμάζεται να πάρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος της Θεσσαλονικής:

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη, από τον Ατλαντικό έως τα Βαλκάνια και από το Βορρά έως την Κύπρο, το κυνήγι και το ψάρεμα

ασκούνται κανονικά ή έστω με προϋποθέσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Εμείς πρωτοτυπούμε και εφαρμόζουμε έναν ιδεοληπτικό νεοελληνικό παραλογισμό! Την ίδια ώρα που οι κυνηγοί διαχειρίζονται τη λύσσα, την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και ο κίνδυνος εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων είναι υπαρκτός μέσα στα σύνορά μας απειλώντας να ισοπεδώσει την ελληνική χοιροτροφία, η κυβέρνηση στοχοποιεί τους κυνηγούς. Και εφαρμόζει κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας ισότητας τον αποκλεισμό από την κίνηση των κυνηγών, αντίθετα με τους ορειβάτες, ποδηλάτες κλπ.

Είναι βέβαιο ότι πρέπει να διερευνήσουμε την δυνατότητα προσφυγής στα Ελληνικά και Ευρωπαïκά Δικαστήρια για την αποζημίωση των μελών μας για την ηθική τους βλάβη και ζημία, λόγω της αντίθεσης των επιλεκτικών μέτρων αποκλεισμού με το Σύνταγμα και το νόμο. Θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας και για την συνέχιση της θηρευτικής δραστηριότητας.

Το κυνήγι προϋπήρχε ως πανάρχαια

 

 https://kynigesia.gr/index.php/

 

 

A N A K O I N Ω Σ Η Προς 1. Τους κυνηγούς – μέλη μας
2. ΜΜΕ Ν. Κέρκυρας
Συνάδελφοι κυνηγοί,
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας επιδίδει σήμερα με Δικαστικό Επιμελητή στο Γραφείο του στην Αθήνα Εξώδικη Δήλωση κατά του Υφυπουργού Πολ. Προστασίας και Διαχ. Κρίσεων κ. Χαρδαλιά.
Οι νομικοί μας σύμβουλοι Σπυρίδων Μαυρόπουλος & Νικόλαος Ράλλης, επεξεργάζονται όλα τα νομικά εργαλεία και έχουν εξουσιοδοτηθεί εν λευκώ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για τις περεταίρω ενέργειες προσφυγής στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού έχουν διαπιστώσει πως κατά την διάρκεια αυτών των 2,5 μηνών έχουν συντελεστεί κατά των κυνηγών σωρεία διακρίσεων, παραβάσεων Συνταγματικών διατάξεων, παραβάσεων του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, παραβάσεων άσκησης ατομικών δικαιωμάτων και θα ακολουθήσουν αγωγές.
Βέβαια, διαπιστώνουμε πως ο δρόμος που ακολουθούμε είναι σχεδόν απόλυτα μοναχικός. Δεν μας πτοεί Η ηθική και οικονομική δικαίωση για την κυνηγετική οικογένεια είναι αδιαπραγμάτευτες.
Ολες οι ενέργειες χρηματοδοτούνται από το ταμείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κέρκυρας, τις τσέπες των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου και αν χρειαστεί και από το υστέρημα των Κερκυραίων κυνηγών, οι οποίοι όμως διαθέτουν περίσσευμα ψυχής και αξιοπρέπειας.
Θα σας έχουμε ενήμερους για τις εξελίξεις.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Α. Μαυρόπουλος