31.1.21

Κορωνοϊός :Οι αντιδράσεις των Βουλευτών Χαλκιδικής (της αντιπολίτευσης) για το ξαφνικό Κόκκινο στη Χαλκιδική

 


Κυριακή Μάλαμα - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Τα αλλεπάλληλα λάθη της κυβέρνησης οδήγησαν στην απώλεια ελέγχου στη Χαλκιδική.
Αιφνιδιαστικά σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Χαλκιδική περνάει στο “κόκκινο”. Πριν από μία ημέρα είχε κατατάξει στο ανώτατο επίπεδο επιδημιολογικής μεταχείρισης τον Δήμο Νέας Προποντίδας.


Μέσα σε όλα αυτά, αύριο προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους δια ζώσης τα γυμνάσια στο Νομό, την ώρα που η κοινωνία θα υποχρεωθεί να κλείνει στις 6 το απόγευμα.
Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση με τη Χαλκιδική.
Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, από ποιες δραστηριότητες προκύπτουν και γιατί δεν διενεργούνται εκτεταμένα τεστ στο πληθυσμό, κάτι που ζητάμε συνεχώς εδώ και μήνες.
Επίσης, ενώ επανειλλημένα ζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα για το Νομό, ποτέ κανένας δεν απάντησε.
Υπάρχουν κρούσματα που να σχετίζονται με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού;
Γιατί κανένας αρμόδιος δεν απαντάει σε όλα αυτά;
Γιατί η κυβέρνηση λειτουργεί σαν “καμικάζι” με την Χαλκιδική;

Απόστολος Πάνας - Βουλευτής Χαλκιδικής ΚΙΝ.ΑΛ


ΑΠ.ΠΑΝΑΣ : ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Με απόφαση από την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και της σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι Κορωνοϊού Covid-19, η Χαλκιδική εντάσσεται στο επίπεδο Β- Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.
Η Χαλκιδική έχει μπει σε παρατεταμένο lockdown  από τις αρχές του Αυγούστου του 2020 και οι Χαλκιδικιώτες έχουν επιδείξει μέχρι τώρα ψυχραιμία και ωριμότητα στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.Το ίδιο θα κάνουν και τώρα.
Η ανακοίνωση όμως που «κοκκινίζει» τη Χαλκιδική,  δημιουργεί πολλά ερωτήματα πλήττοντας συγχρόνως για μια ακόμη φορά την οικονομία και τους επαγγελματίες  του τόπου μας.
Καλώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης, όπως και τα αρμόδια Υπουργεία να ενημερώσουν πλήρως τους πολίτες της Χαλκιδικής για την κατάσταση που επικρατεί με αναλυτικά επιδημιολογικά δεδομένα.
Κρίνεται επίσης απαραίτητο να συσταθεί στο εξής για την περιοχή μας οργανωμένος μηχανισμός ενημέρωσης, που θα πληροφορεί υπεύθυνα και έγκαιρα για την εξέλιξη της πανδημίας στον τόπο μας, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές.
Τέλος, προτείνω την άμεση σύσκεψη όλων των φορέων της  Χαλκιδικής, προκειμένου να συντονίσουμε πρωτοβουλίες για την προώθηση των αιτημάτων των πολιτών που προκύπτουν από τα νέα αυτά δεδομένα και τη στήριξη των πληγέντων κλάδων από την κεντρική εξουσία