19.1.21

Προβληματισμοί και αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Δήμου Πολυγύρου για την Έγκριση και Ψήφιση Προϋπολογισμού, Τεχνικού Προγράμματος (22-1-21)

 


Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, στις 14.00, μέσω τηλεδιάσκεψης με μοναδικό θέμα:

Έγκριση και Ψήφιση Προϋπολογισμού, Τεχνικού Προγράμματος & Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης οικ. Έτους 2021 (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ Χ., Δ. ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ) 
 
Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου, Σφυρή Ιωάννη προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου
Πολύγυρος 19/1/2021
Κυρία Πρόεδρε,
Διανύοντας την δεκατη εβδομάδα του εγκλεισμού – καραντίνας καλούμαστε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μεσημεριατικα εν ώρα εργασίας των περισσότερων και με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης να ψηφίσουμε την εισήγηση της διοίκησης του δήμου για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πολυγύρου για το οικονομικό έτος 2021, απ' το οποίο ήδη πέρασε ένας μηνας.
Το "τεφτέρι" του τεχνικού προγράμματος μόλις σήμερα το λάβαμε στα mail μαζί με το "μπακαλιστικο" προσχέδιο του Προϋπολογισμού.
Σας ενημερώνω όμως ότι η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος , είναι ένα από τα κύρια θέματα που απασχολούν το κορυφαίο συλλογικό όργανο διοίκησης του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο και απαιτείται να συνοδεύεται με τα παρακάτω συμπληρωματικά έγγραφα – αποφάσεις – εισηγήσεις , τα οποία άμεσα πρέπει να μας αποσταλούν.
Πιο συγκεκριμένα, ωφειλετε να μας προσκομίσετε:
➡️1. Απόφαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Πολυγύρου σχετικά με την ενημέρωση για το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 και εάν υπάρχουν προτάσεις των κοινωνικών φορέων επί του θέματος.
➡️2. Αποφάσεις των συμβουλίων όλων των κοινοτήτων του Δήμου μας για το τεχνικό πρόγραμμα του 2021.
➡️3. Εισήγηση από τις υπηρεσίες του δήμου μας για το συνολικό ποσό των χρηματοδοτήσεων από όλες τις πηγές – τα είδη των εσόδων (ίδιοι πόροι, ΣΑΤΑ , οικονομικοί πόροι προηγούμενων ετών κτλ)
➡️4. Εισήγηση για τις χρηματοδοτήσεις αλλά και το ποσοστό απορρόφησης τους από το δήμο μας από προγράμματα που σχετίζονται με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και στα οποία έχουμε ενταχθεί (πχ. Προγράμματα Φιλόδημος, Tριτσης κ.α).
➡️5. Ολα τα αναγραφόμενα πόσα θα πρέπει να συνοδεύονται με τις σχετικές τεχνοοικονομικές μελέτες επιστημονικά τεκμηριωμένες με σφραγίδες και υπογραφές των αρμοδίων επιστημόνων, τεχνικών, μελετητών, οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι παραπάνω αποφάσεις και εισηγήσεις είναι όχι μόνο απαραίτητες αλλά αναγκαίες για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας για το οικονομικό έτος 2021.
Επίσης το αίτημα μου να μας διαβιβαστούν οι παραπάνω αποφάσεις και εισηγήσεις προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις για την ψήφιση των τεχνικών προγραμμάτων που σας έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και μάλλον δεν προλάβατε να διαβάσετε (δεν μπορώ να υποθέσω κάτι διαφορετικό).

Αναμένω την ανταπόκριση σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τη σωστή ενημέρωση όλου του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και των μελών της πλειοψηφίας, αν και δυστυχώς για τη λειτουργία του σώματος του ΔΣ, έχουν αποφασίσει να περιορίζουν από μόνοι τους τον εαυτό τους και να στεκονται ως άβουλα και ατολμα πιόνια σε κάθε συνεδρίαση, χωρίς να έχουν εκφραστεί επί κανενός θέματος εδώ και 17 μήνες, χωρίς να έχει καταγραφεί στα πρακτικά μια τοποθέτηση τους.
Σφυρης Δ. Ιωαννης
Δημοτικός Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Πολυγύρου