27.10.22

Πολύγυρος εκδήλωση από τον Παγχαλκιδικό - ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ, «ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»3/11/22

 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΠΕΜΠΤΗ 3/11/2022

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ, «ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΔΙΚΗΣ»

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος προγραμμάτισε εκδήλωση την Πέμπτη 3/11/2022, από 11:00-13:00, για την επανάσταση του 1821 στην Χαλκιδική, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Θα προβληθεί σε πρώτη

προβολή η ταινία μικρού μήκους που χρηματοδότησε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με τίτλο, ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ «ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»


Toέργο στηρίχθηκε σε σενάριο του Αντιστράτηγου ε.α. κ. Στυλιανού Κυρίμη, μέλος του Συλλόγου μας και σκηνοθεσία – παραγωγή του κ. Ιωάννη Κοροδήμου, υπεύθυνου του κινηματογραφικού αρχείου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Την ταινία θα παρουσιάσουν οι εκλεκτοί συμπατριώτες μας κ. Ιωάννης Τσίκουλας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής του Α.Π.Θ., η κ. Ιωάννα Αρβανίτη, Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η κ. Μαρία Καραμπατάκη Δρ. Φιλόλογος Λυκείου Πολυγύρου.

Μετά την εκδήλωση θα τιμηθούν από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο οι κ. κ. Στυλιανός Κυρίμης και Ιωάννης Κοροδήμος για την συμβολή τους στο να γίνει γνωστή η Επανάσταση του 1821 στην Χαλκιδική ..

Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος θα διαθέσει λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη, (αναχώρηση την Πέμπτη 3/11 ώρα 09.30, από πλατεία Χάψα, τέρμα Βούλγαρη) για την μετακίνηση των μελών και φίλων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό μουσείο Πολυγύρου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στις 9/7/2022, από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, (τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής 6972150431 κ. Ζαμπόκα). Θα ακολουθήσει γεύμα, εξ ιδίων, σε εστιατόριο που θα επιλεγεί.    


                                                                                  

Το Διοικητικό Συμβούλιο