25.10.22

Στις φλόγες τυλίχθηκαν δυο σκάφη στη Θέρμη Θεσσαλονίκης - Το ένα το καραβάκι «Κωνσταντής» που έκανε τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη Θερμαϊκό (foto video )

 



Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (25/10) σε δύο σκάφη 20 μέτρων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές και επιτόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.



Τα δύο 20μετρα σκάφη στα οποία εκδηλώθηκε η φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βρισκόταν επί της οδού Γεωργικής Σχολής σε εξωτερικό χώρο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.


Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από πέντε οχήματα με 15 Πυροσβέστες και  καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Μάλιστα, το ένα από τα δύο που κάηκαν είναι ο «Κωνσταντής», το καραβάκι που έκανε τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη Θερμαϊκό



Ο «Κωσταντής» διέθετε 187 θέσεις και πραγματοποίησε το τελευταίο του δρομολόγιο στις αρχές Οκτώβρη (έκτοτε είχε μεταφερθεί στο ναυπηγείο). Το 2017 είχε ξεκινήσει τις θαλάσσιες διαδρομές του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Λευκό Πύργο προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Τη φετινή σεζόν είχε καταγράψει αύξηση σχεδόν 15% στην επιβατική κίνηση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή, κόβοντας 55 με 60 χιλιάδες εισιτήρια. Το 90% των επιβατών του φέτος ήταν ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και προτίμησαν τη «μίνι κρουαζιέρα» στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Η ίδια εταιρία διαθέτει στο στόλο της ένα ακόμη καράβι, την «Καλυψώ», που φέτος όμως δεν βγήκε στην θάλασσα λόγω επισκευών.

Video 

2η ΕΜΑΚ επί το εργον ....πυρκαγιά σε πλοιάρια στο καρναγιο