1.3.23

Ανείπωτη Τραγωδία στα Τέμπη: 26 οι νεκροί από τη σφοδρή σύγκρουση τρένων – 85 τραυματίες


Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Σε 32 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί οι περισσότεροι φοιτητές.
Σύγκρουση 
τρένων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης λίγο έξω από τα Τέμπη και τουλάχιστον 26 άνθρωποι(τις πρωινές ώρες) έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο

από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο επιβατικό τρένο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Από την σύγκρουση ξέσπασε φωτιά και τα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Η Hellenic Τrain ανακοίνωσε ότι την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 350 επιβάτες.


Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Επιπρόσθετα, σε επιφυλακή για να υποδεχθεί τυχόν τραυματίες βρίσκεται και το νοσοκομείο Κατερίνης.

 


Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης με συνολικά 150 πυροσβέστες και 40 ασθενοφόρα. Το έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, στο έργο απεγκλωβισμού συνδράσμουν γερανοφόρα. 

Στους 26 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ 85 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη. Οι σοροί μεταφέρονται σε νοσοκομεία στη Λάρισα για να ακολουθήσει η διαδικασία ταυτοποίησης.