24.11.23

ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΑΠ. ΠΑΝΑ: «ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΜΑ»


Απάντηση έλαβε ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητώντας την άμεση κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Αγίου Μάμα του Δήμου Νέας Προποντίδας της Π.Ε. Χαλκιδικής.
Στην Απάντηση του το Υπουργείο-μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-μεταξύ άλλων αναφέρει στον κ.Πάνα, πως η Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού και Υποδομών, Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χαλκιδικής βρίσκεται σε διαδικασία διερεύνησης των κυκλοφοριακών συνθηκών και προμελέτης του κόμβου στην είσοδο του Αγίου Μάμα.
Τονίζεται επίσης στον Βουλευτή ότι σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η ανεύρεση κάθε δυνατής λύσης που θα βελτιώσει την υφιστάμενη κυκλοφοριακή ικανότητα του κόμβου, ενώ στην ανωτέρω διερεύνηση συμπεριλαμβάνεται και η μορφή του ισόπεδου κυκλικού κόμβου, ενώ ταυτόχρονα δηλώνεται, πως με την οριστικοποίηση των διαδικασιών αναμένεται να ακολουθήσει χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής του έργου.
Ο κ. Πάνας ανέφερε σχετικά :«Έχουμε πλέον μια επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για το ακριβές στάδιο κατασκευής του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Αγίου Μάμα.Ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ το συγκεκριμένο ζήτημα μέχρι την τελική επίλυσή του».
 
 
Το ακριβές κείμενο της ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ του Υπουργείου στο Βουλευτή έχει ως εξής :