12.11.23

Κυριακή Μάλαμα -Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας σε σχέση με την πολύ δυσμενή εικόνα που επικρατεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απομακρυσμένων περιοχών της Χαλκιδικής

 


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με την πολύ δυσμενή εικόνα που επικρατεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δυσπρόσιτων και των απομακρυσμένων περιοχών της Χαλκιδικής. 

Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νέου Μάρμαρα. 

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, κάθε εβδομάδα χάνονται 60 διδακτικές ώρες στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νέου Μαρμαρά, εξαιτίας των εκπαιδευτικών κενών, ενώ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται στα σχολεία, συχνά αποχωρούν, εξαιτίας των πολύ δύσκολων συνθηκών στέγασης και εξασφάλισης αξιοπρεπούς βιοπορισμού και των πολύ χαμηλών μισθών σε περίοδο ακραίας ακρίβειας, αναζητώντας την τοποθέτηση τους σε περιοχές κοντινότερες στην κατοικία τους. 

Ταυτόχρονα, οι διαρκείς αλλαγές εκπαιδευτικών δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη συνέχεια του εκπαιδευτικού και διδακτικού έργου, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες τοποθετήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών, όταν το Υπουργείο προχώρησε στην πρόσληψη των 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών πανελλαδικά, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν στο Νομό σοβαρά εκπαιδευτικά κενά! 

Το αποτέλεσμα είναι σε μακρινές περιοχές της Χαλκιδικής, η δημόσια εκπαίδευση να αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα εμπόδια, ενώ οι συνθήκες υπηρέτησης είναι πάρα πολύ δύσκολες και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. 

‼️Στο πλαίσιο αυτό, η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Παιδείας να δράσει άμεσα, ώστε να ομαλοποιηθεί το εκπαιδευτικό έργο στο Νέο Μαρμαρά και σε όλες τις δυσπρόσιτες περιοχές με σοβαρά εκπαιδευτικά κενά

Κυριακή Μάλαμα - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής