13.11.23

Ακτή Καβουρότρυπες - Πορτοκάλι Σιθωνία Χαλκιδικής ( Video Drone GeorgeSal)

 

Video Drone (&foto)  GeorgeSal George

Καβουρότρυπες: Ο κρυμμένος παράδεισος της Χαλκιδικής
Στη χερσόνησο της Σιθωνίας, στην ανατολική πλευρά, υπάρχει ένα σύμπλεγμα από παραλίες, γνωστές ως Καβουρότρυπες. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, με λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα.


Αυτό το τοπίο εξωτικής ομορφιάς και η θέα προς τον επιβλητικό Άθω δημιουργούν έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Αν λοιπόν οι παραλίες της Χαλκιδικής συναγωνίζονταν μεταξύ τους, οι Καβουρότρυπες μάλλον θα κέρδιζαν το πρώτο βραβείο.


Παλαιότερα, οι Καβουρότρυπες ήταν ελάχιστα γνωστές, μόνο στους ντόπιους ή σε αυτούς που εξερευνούσαν το καλοκαίρι κάθε σπιθαμή της Χαλκιδικής. Ήταν μάλιστα σαν ένα κοινό μυστικό, ένα μαγευτικό καταφύγιο που το ήξεραν μόνο λίγοι. Γι’ αυτό εξάλλου, στον κεντρικό δρόμο δεν τοποθετήθηκε ποτέ πινακίδα που να σηματοδοτεί τη διαδρομή για αυτές τις παραλίες. Σήμερα βέβαια τις Καβουρότρυπες γνωρίζει πολύς κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή, ιδιαίτερα κατά την υψηλή θερινή περίοδο. Ωστόσο, το μέρος είναι ακόμη πανέμορφο, η έλλειψη τουριστικής οργάνωσης και υποδομών συγκαταλέγεται στα θετικά, ανθρώπινες επεμβάσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο κάποιες καλλιτεχνικής φύσεως στα βράχια, τα νερά θυμίζουν πισίνα και μία επίσκεψη επιβάλλεται. Και σε περιόδους που δεν έχει κόσμο, μπορείτε να έχετε έναν ολόκληρο κολπίσκο δικό σας!


Πορτοκάλι – Καβουρότρυπες

Περίπου έξι χιλιόμετρα βόρεια της Σάρτης υπάρχει ένα σύμπλεγμα από μικρές παραλίες σε μια ακτογραμμή που είναι πάνω από 5 χιλιόμετρα και είναι η συνέχεια της παραλίας Πλατανίτσι. Αυτές οι παραλίες, είναι γνωστές ως Καβουρότρυπες. Αυτό το χαλαρωτικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς μοιάζει με μια υπαίθρια έκθεση γλυπτικής, που σε συνδυασμό με τα καταπληκτικά γαλάζια νερά και τη θέα προς το Άγιο Όρος αποζημιώνει τον επισκέπτη που έχει ταλαιπωρηθεί από τους θάμνους και τα βράχια μέχρι να βρει αυτές τις παραλίες, που συχνά περιγράφεται ως επίγειος παράδεισος. Η έλλειψη οποιασδήποτε μορφής οργάνωσης δίνει τη δυνατότητα και τη χαρά στον επισκέπτη να δημιουργήσει την προσωπική του «φωλιά» ανάμεσα στα βράχια.

Για να βρείτε το Πορτοκάλι (η μεγαλύτερη παραλία στις Καβουρότρυπες) θα πρέπει να αφήσετε τον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας ανατολικά και να διασχίσετε ένα πολύ δύσκολο χωματόδρομο για περίπου 350 μέτρα μέχρι την ακτή.

Copyright Free Epic Music - "Journey To The Stars" by @SavfkMusic 🇬🇧 🇮🇹 🔻 "Savfk - Journey To The Stars" is under a Creative Commons (CC-BY 3.0) license / savfkmusic
Music promoted by BreakingCopyright: http://bit.ly/journey-stars-song