22.11.18

Πρόταση από το Δημ.Συμβούλιο Πολυγύρου να πάνε τα προσφυγόπουλα στο Εσπερινό σχολείο 22-11-18.

O Δήμαρχος κ.Ζωγράφος στην σημερινή συνεδρίαση για τα προσφυγόπουλα στα σχολεία του Πολυγύρου έκανε πρόταση επειδή δεν υπάρχουν και δεν επαρκούν οι δομές υποδοχής στο γυμνάσιο- λύκειο να πάνε ή στο Εσπερινό ή αν είναι εφικτό το ξενοδοχείο που μένουν να γίνει δομή υποδοχής
Περιληπτικά η τοποθέτηση του Δημάρχου κ.Ζωγράφου
Με απόφαση στις 22-8-18 δόθηκαν 169 δομές υποδοχές για σχολεία σε όλη την Ελλάδα και στον Δήμο Πολυγύρου καμία.

Το πρόγραμμα είναι για 3 μήνες αλλά σε ερώτηση στους αρμόδιους τις Μ.Κ.Ο τι θα γίνει μετά, απάντησαν αόριστα μπορεί να παραταθεί για 1 ή 2 χρόνια. Το 2019 σταματά η χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ τι θα γινει μετά κανείς δεν γνωρίζει.

Δεν ρωτήθηκε η τοπική Αυτοδιοίκηση ο Δήμος για τέτοιο σοβαρό θέμα αλλά έχουν τους δήμους να κάνουν γυψοσανίδες και ασπρίσματα στα σχολεία. Οι δημότες του Πολυγύρου δεν έχουν πρόβλημα με τα ταλαιπωρημένα παιδιά και στο παρελθόν υποδέχθηκαν Αλβανόπουλα και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και ατομικά για την εκπαίδευσή τους

Απο τα 28 παιδιά που είναι τώρα προβλέπεται να γίνουν 40 Πολλά παιδιά έχουν την ίδια ημερομηνία γέννησης και δεν είναι 17 ετων αλλά και 20-22 και συνοδεύονται από Αφγανούς.

Αποχώρησε από την αίθουσα ο Β. Λαφαζάνης (αντιπολίτευση που ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του Κανταρά Ανατροπή στον Πολύγυρο ) επειδή πήρε τον λόγο η βουλευτίνα της Χρυσής Αυγής Βλάχου αναφέροντας ότι το κόμμα που ανήκει είναι εγκληματική οργάνωση . 
Διαμαρτυρίες απο τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Κανταρά Τάσου επειδή η Βλάχου είπε ότι το παιδομάζωμα δεν το έκανε η Χρυσή Αυγή αλλά οι Κομμουνιστές. Επίσης ο Κ.Κανταράς δήλωσε ότι δεν αποχώρησε από την αίθουσα όπως έπραξαν οι 2 του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν και από την παράταξη, επειδή δεν τον αγγίζουν  οι απόψεις της Βλάχου και δεν τον φοβίζει η παρουσία της , άλλωστε είπε στελέχη και Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζονται με τον Κασιδιάρη. 
Η συζήτηση συνεχίσθηκε και με ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο κ.Βορδό που ήρθε σε επαφή με υπεύθυνο της Μ.Κ.Ο. καθώς και τοποθετήσεις συλλόγων και πολιτών.