26.11.18

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για ελλείψεις σε σχολεία στη Χαλκιδική - Δηλώσεις από αιρετούς Ν.Μαρμαρά και Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας (φωτο video) 26-11-18

Για εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες σε αρκετά σχολεία της Χαλκιδικής κυρίως του Ν.Μαρμαρά λόγω ελλείψεων σε θέσεις καθηγητών στις ειδικότητες των μαθηματικών, Βιολόγων, Χημικών και Καλλιτεχνικών κάνουν λόγο γονείς και μαθητές οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης κεντρικής
Μακεδονίας. Τις επόμενες ημέρες το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα όπως τονίζεται από την διεύθυνση εκπαίδευσης καθώς θα δοθούν οι πιστώσεις αναπληρωτών τόσο για τα Γενικά Λύκεια όσο και τα ΕΠΑΛ.
Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από τον Ν. Μαρμαρά, Νικήτη, Άγιο Νικολάο , Αρναία, Τρίγλια και Σημάντρα.,
Δηλώσεις στην ΕΡΤ3 Ιωάννη Ζέππου Πρ. Συλ Γονέων Ν.Μαρμαρά. Αβραάμ Σαλπικτίδη Πρ. Δ/θμιας επιτρ . Δήμου Σιθωνίας, Μιχαέλας Πρασσά Προεδ. 15 μελούς Λυκείου Ν.Μαρμaρά, Νικου Χριστοδούλου Αντιδ. Δήμου Σιθωνίας , Κατερίνας Ζωγράφου Περ.Σύμβ Κεντρ. Μακεδονίας Πρ.Συλ.Γονέων Λυκείου Αρναίας, Αριστείδη Παπαδόπουλου Αναπληρ.Περιφ.Διευθυντή Κεντρ  Μακεδονίας 

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ από τον 

Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Νέου Μαρμαρά

Με την παρούσα επιστολή, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και του Γυμνασίου Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η σχολική μας μονάδα εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών οι οποίοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις .
Διανύουμε τη 14η εβδομάδα μαθημάτων και οι χαμένες διδακτικές ώρες του σχολείου μας κάθε εβδομάδα ανέρχονται πλέον σε 34 για το Λύκειο και μόνο: 24 ώρες Μαθηματικών και 10 ώρες Βιολογίας. 
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ 336 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ 140 ΩΡΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΗΤΟΙ 476 ΩΡΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 80 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΤΟΙ 104 ΩΡΕΣ 
Οι μαθητές, ιδίως αυτοί οι οποίοι δίνουν εξετάσεις εισαγωγής στις σχολές της Γ/θμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται σε αδιέξοδο διότι δυο βασικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να διδάσκονται, επιδεινώνοντας περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν υφίστανται πλέον ισότιμες για όλους ευκαιρίες εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, οι μαθητές αδικούνται κατάφωρα ενώ εισπράττουν αδιαφορία.
Έτσι υποβαθμίζεται και απαξιώνεται το σχολείο κι αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία και αγανάκτηση πρωτίστως στους μαθητές και στη συνέχεια στους Συλλόγους Γονέων, στους καθηγητές και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Τα προβλήματα αυτά χρόνο με τον χρόνο διογκώνονται και απαξιώνουν τη Δημόσια Παιδεία εν γένει.
Παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας. 











Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Νέου Μαρμαρά
Ενημέρωση σχετικά με τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας
Όπως γνωρίζετε, σήμερα το πρωί έγινε η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Το παρών έδωσαν μέλη των δύο Συλλόγων γονέων, μέλη των δύο Δ.Σ, τα δύο δεκαπενταμελή συμβούλια (Γυμνασίου και Λυκείου,) ο αντιδήμαρχος Παιδείας κος. Νίκος Χριστοδούλου ,ο πρόεδρος της Β/θμιας του Δήμου κος. Αβραάμ Σαλπικτίδης, μαζί με εκπροσώπους από άλλα σχολεία της περιοχής που επίσης αντιμετωπίζουν ζήτημα με κενά.
Στην Περιφερειακή Διεύθυνση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθυντή κο, Αριστείδη Παπαδόπουλο, στον οποίο θέσαμε ακόμη μία φορά αναλυτικά το ζήτημα που μας απασχολεί. Μας διαβεβαίωσε ότι έχουν εγκριθεί πιστώσεις προκειμένου να καλυφθούν 930 θέσεις σε ΓΕΛ και 540 σε ΕΠΑΛ και ότι το ζήτημα θα επιλυθεί άμεσα.