27.11.18

Οκτώ σχολεία υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία – Πόλεμος και αλληλοκατηγορίες

Οκτώ είναι συνολικά τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη σήμερα στη Θεσσαλονίκη αντιδρώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας.Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Τις τελευταίες μέρες υπάρχει κλιμάκωση στις μαθητικές κινητοποιήσεις μετά το πανελλαδικό κάλεσμα για καταλήψεις και πορείες την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου για την Μακεδονία. Στην Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είναι για τις 11:00 στο Άγαλμα
Βενιζέλου ενώ αντίστοιχα καλέσματα υπάρχουν και για συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.
Στην Θεσσαλονίκη οκτώ σχολεία τελούν υπό κατάληψη για την Μακεδονία, στην πλειοψηφία τους στα δυτικά της πόλης. Υπό κατάληψη τελούν το 3ο ΓΕΛ και το 2ο ΕΠΑΛ στον Εύοσμο, το 3ο Γυμνάσιο στην Πολίχνη, το ΕΠΑΛ στη Χαλάστρα, το 1ο ΕΠΑΛ στη Νεάπολη, το 2ο ΓΕΛ στο Ωραιόκαστρο, το 1ο ΓΕΛ στη Μενεμένη και το ΕΠΑΛ στην Καλαμαριά.
Επίσης υπό κατάληψη για τη Μακεδονία τελούν έξι σχολεία στις Σέρρες (1ο, 2ο, 3ο και 6ο Γυμνάσιο καθώς και το 2ο και 4ο ΓΕΛ) καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

Πόλεμος και αλληλοκατηγορίες
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις αλλά και ένα sms που φέρεται να διακινήθηκε μεταξύ των παιδιών έχουν προκαλέσει και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και αριστερών κομμάτων με την Χρυσή Αυγή και φορείς που μάχονται την συμφωνία των Πρεσπών.
«Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία» αναφέρει το επίμαχο sms που έχει βγει στο διαδίκτυο.
Πληροφορίες από το thessnews.gr