23.11.18

Το φετεινό ταξίδι του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Χολομώντα στην πλατεία Αριστοτέλους Η φωταγώγηση του δέντρου θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου, με την συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη. (φωτο)

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε και φέτος από το δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιλεγεί και να μεταφερθεί από τον Χολομώντα στην πλατεία Αριστοτέλους το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Η επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς
Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να βλέπουν κάθε χρόνο έτοιμο το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλ. Αριστοτέλους, ωστόσο δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει μια  ολόκληρη ομάδα που δουλεύει για αυτό
και φροντίζει, ώστε η πόλη να έχει το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο που της αξίζει.
Έτσι τις προηγούμενες ημέρες η ομάδα του δήμου Θεσσαλονίκης που αποτελείται από μέλη της διοίκησης αλλά και υπαλλήλους πήγε στον Χολομώντα Ταξιάρχη Χαλκιδικληγς και αρχικά επέλεξε το φετινό δένδρο το οποίο έχει ύψος 17 μέτρα.
Στη συνέχεια επέστρεψε με έναν γερανό και δύο φορτηγά του δήμου και φυσικά τη συνεργασία του δασαρχείου, έκοψε το δένδρο και το φόρτωσε, για να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος από τον οποίο κόπηκε το δέντρο ανήκει στο Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλη του οποίου καθώς και στελέχη του δασαρχείου επιβλέπουν την επιχείρηση.

Αλλά τέσσερα δέντρα στη βάση

Προκειμένου να στηθεί το ύψους 17 μέτρων χριστουγεννιάτικο δένδρο θα χρησιμοποιηθούν άλλα τέσσερα δέντρα ως βάση.

Η τεχνική της στήριξης της βάσης με άλλα δέντρα χρησιμοποιείται κάθε χρόνο, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σταθερότητά του αλλά και να δημιουργείται μία αίσθηση που θυμίζει το φυσικό περιβάλλον.

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην πλατεία Αριστοτέλους 23-11-18

Μετά την τοποθέτηση των ξύλινων κατασκευών για το σπίτι του Αϊ Βασίλη και τα εργαστήρια απασχόλησης για μικρά παιδιά, σήμερα συνεργεία του δήμου τοποθετούν τα έλατα που διακοσμήσουν την πλατεία Αριστοτέλους. 

Με γερανό τοποθετήθηκε και το μεγάλο έλατο 20 μέτρων που θα στολιστεί με 2.000 φωτάκια, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Παιδείας, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σπύρο Πέγκα, ανέλαβαν το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η φωταγώγηση του δέντρου θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου, με την συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη. 

Πηφή Εφ. Μαξεδονία makthes.g