25.11.18

Επιστολή διαμαρτυρίας των Συλ. Γον. και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου του Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής για την έλλειψη καθηγητών

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με την παρούσα επιστολή, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και του Γυμνασίου Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η σχολική μας μονάδα εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών οι οποίοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις .

Διανύουμε τη 14η εβδομάδα μαθημάτων και οι χαμένες διδακτικές ώρες του σχολείου μας κάθε εβδομάδα ανέρχονται πλέον σε 34 για το Λύκειο και μόνο: 24 ώρες Μαθηματικών και 10 ώρες Βιολογίας. 
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ 336 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ 140 ΩΡΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΗΤΟΙ 476 ΩΡΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 80 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΤΟΙ 104 ΩΡΕΣ 
Οι μαθητές, ιδίως αυτοί οι οποίοι δίνουν εξετάσεις εισαγωγής στις σχολές της Γ/θμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται σε αδιέξοδο διότι δυο βασικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να διδάσκονται, επιδεινώνοντας περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν υφίστανται πλέον ισότιμες για όλους ευκαιρίες εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, οι μαθητές αδικούνται κατάφωρα ενώ εισπράττουν αδιαφορία.
Έτσι υποβαθμίζεται και απαξιώνεται το σχολείο κι αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία και αγανάκτηση πρωτίστως στους μαθητές και στη συνέχεια στους Συλλόγους Γονέων, στους καθηγητές και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Τα προβλήματα αυτά χρόνο με τον χρόνο διογκώνονται και απαξιώνουν τη Δημόσια Παιδεία εν γένει.
Παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Νέου Μαρμαρά

Σχετικό  halkidikigr  blog 


Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Περιφ. Δ/σης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνουν οι γονείς για τα εκπαιδευτικά κενά στο Ν.Μαρμαρά 26-11-18.