30.11.18

Πορεία των μαθητών ΓΕΛ Κασσάνδρας Πευκοχωρίου και Γυμνασίου Κασσάνδρας για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη βασικών καθηγητών από τα σχολεία τους και κτιριακών προβλημάτων.

Πορεία των παιδιών ΓΕΛ Κασσάνδρας Πευκοχωρίου και γυμνασίου Κασσάνδρας για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη βασικών καθηγητών από τα σχολεία τους 
Σύμφωνα με το 15 μέλους συμβουλίου του Γελ Κασσάνδρας οι όποιοι κοινοποίησαν προς όλες τα αρμόδιες αρχές έγγραφο στο όποιο αναφέρουν τα πολλά και διαχρονία ‘άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο ΓΕΛ Κασσάνδρας.

Επιγραμματικά, τα προβλήματα ξεκινούν από το κυρίως κτήριο    το όποιο είναι πολύ παλιό και κακά συντηρημένο   αποτέλεσμα το χειμώνα τα παιδιά να κρυώνουν ,επίσης υπάρχει και έλλειψη αιθουσών για μάθημα. 
Δεύτερο θέμα είναι είναι το κτήριο του παραρτήματος το όποιος είναι τελείως ακατάλληλο   για μάθημα ενώ ελλοχεύουν και πολλοί κίνδυνοι για τη σωματικοί ακεραιότητα των μαθητών αφού δεν υπάρχουν έξοδοι κινδύνου και πυροπροστασία .Η υγρασία και στα δυο κτήρια είναι εμφανής σε κάθε γωνία τους .   
Οι μαθητές επίσης μας   επισήμαναν τα προβλήματα του εξωτερικού χώρου της γενικής καθαριότητας και άλλων σοβαρών προβλημάτων, το πιο σημαντικό βέβαια είναι οι έλλειψη καθηγητών σε πολλές ειδικότητες  σε κύρια μαθήματα τα  οποία  επηρεάζουν κυρίως τα παιδιά της τρίτης λυκείου που θέλουν να δώσουν πανελλήνιες.
Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μαθητές του Γελ Πευκοχωριου οι όποιοι προχώρησαν σε κατάληψη του σχολειού τους για μια εβδομάδα κρούοντας το κώδωνα κινδύνου για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο σχολείο τους.
Οι μαθητές έφτασαν στο διοικητήριο και φώναξαν συνθήματα με κύριο αποδέκτη το υπουργείο παιδείας για την έλλειψη    καθηγητών ενώ ζήτησαν και τη συνδρομή του Δήμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο κτίριο  του σχολείου τους.