18.7.19

Σήμερα Τα εγκαίνια της εκθεσης φωτογραφίας «Ενάλιος Διάπορος» που αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας στον Όρμο Παναγίας Αγ.Νικολάου Χαλκιδικής

Σήμερα Τα εγκαίνια της εκθεσης φωτογραφίας «Ενάλιος Διάπορος» του Γιάννη Χολογγούνη που αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας  στον Όρμο Παναγία Αγ.Νικολάου Χαλκιδικής. Μετά θα ακολουθησει η συναυλία με το συγκρότημα «Χορδαί εν Φερσάλλω»)στα πλάισια του 4ο Φεστιβάλ Ιουλιανής Πανσελήνου 16-17-18 Ιουλίου 2019
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Σας περιμένω σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 21.00' στα αναβληθέντα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Ενάλιος Διάπορος¨

Ακολουθώντας τη φιλοσοφική ρήση του Andre Gide (Γάλλος διανοούμενος – βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας 1947) που είπε «Δεν μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν δεν αποφασίσεις να πάρεις το βλέμμα σου από την ακτή», κάποια στιγμή πήρα το φωτογραφικό μου βλέμμα από τη στεριά και το ΄ριξα στη θάλασσα. Μπήκα σε ένα όμορφο υποθαλάσσιο ταξίδι και μια φωτογραφική περιπέτεια που δεν έχει τέλος.

Ήθελα να δώσω την ευκαιρία αφενός μεν σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να βάλουν την μάσκα και να βουτήξουν να δουν τι υπάρχει στον βυθό του Διάπορου και αφετέρου, σ αυτούς που έχουν αυτή τη δυνατότητα, να δουν πως τον βλέπει ένας φωτογράφος. 


Κατά την υποθαλάσσια βόλτα μου κάνω κλικ σε ότι μου κάθεται καλλιτεχνικά, προσέχοντας κυρίως τις γωνίες λήψης, τον φωτισμό, τις γραμμές και τις φόρμες, όπως έμαθα να λειτουργώ κάθε φορά που βάζω το μάτι μου στο οφθαλμοσκόπιο της μηχανής.

Γιάννης Χολογγούνης

Giannis Cholo
video  Avraam Salpiktidis

Χθές   17 Ιουλίου Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση « Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας» 
Παρουσιάσθηκαν επιλογές από κλασικά ρεμπέτικα, δίνεται έμφαση σε ορχηστρικά της δισκογραφίας του κινηματογράφου και του θεάτρου. Παίζονται κλασικά, κοματια καθώς και συνθέσεις των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που αγάπησαν το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι ειδικότερα. Ενορχηστρωμένα για δέκα μπουζούκια και δεμένα σαν μια αγκαλιά, σαν ένα μπουκέτο του Ελληνικού Πολιτισμού που ευελπιστεί να αναδείξει την αξία αυτών που δυστυχώς τείνουμε να ξεχάσουμε. Το σχήμα αποτελείται από τους
 Μπουζούκι: Γεωργάς Κώστας, Ρουμελιώτης Γιώργος, Καντιώτης Σπύρος, Καρασάββας Γιάννης.
 Μουσική επιμέλεια, Ζαχαρίου Μανώλης, Ζαχαρής Τόλης, Κλέοντας Γιάννης, Καραβίτης Χρήστος, Καμαριώτης Μάριος, Σούσουρας Ανδρέας.
 Κιθάρα – τραγούδι: Μαρίνος Σίμος. Κοντραμπάσο: Αποστολάκης Δημήτρης. Τραγούδι: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Μιχάλης Παπαζήσης, Ανδρέας Καρακώτας, Ελένη Φωτιάδου, Ηλιάδου Σίσσυ.
 Κείμενα – Παρουσίαση: Ρότσκος Θανάσης. Σολίστ βιολιού: Θάνος Γιουλετζής