19.7.19

Έκθεση φωτογραφίας ' Ενάλιος Διάπορος' Συναυλία “ΧΟΡΔΑΙ ΕΝ ΦΕΡΣΑΛΛΩ” στον 'Ορμο Παναγίας Αγ.Νικολάου Χαλκιδικής (φωτο)


Ο Δήμος Σιθωνίας, για 4η συνεχόμενη χρονιά, γιορτάζει την πανσέληνο στο γραφικό λιμανάκι του Όρμου Παναγίας του Αγίου Νικολάου " στην αγκαλιά του φεγγαριού", με εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να τιμήσουν την καλλιτεχνική συνεισφορά μεγάλων Ελλήνων και ντόπιων δημιουργών Στις 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο ' Ενάλιος Διάπορος' του Γιάννη Χολογγούνη. 

Τον Καλλιτέχνη παρουσίασε η υπεύθυνη της διοργάνωσης εκ μέρους του Δήμου Σιθωνίας Μαρία Χριστάρα .Για την έκθεση αναφέρθηκε εκτενέστατα ο ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Μερικά λόγια του ... Ακολουθώντας τη φιλοσοφική ρήση του Andre Gide (Γάλλος διανοούμενος – βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας 1947) που είπε «Δεν μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν δεν αποφασίσεις να πάρεις το βλέμμα σου από την ακτή», κάποια στιγμή πήρα το φωτογραφικό μου βλέμμα από τη στεριά και το ΄ριξα στη θάλασσα. Μπήκα σε ένα όμορφο υποθαλάσσιο ταξίδι και μια φωτογραφική περιπέτεια που δεν έχει τέλος.
Ήθελα να δώσω την ευκαιρία αφενός μεν σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να βάλουν την μάσκα και να βουτήξουν να δουν τι υπάρχει στον βυθό του Διάπορου και αφετέρου, σ αυτούς που έχουν αυτή τη δυνατότητα, να δουν πως τον βλέπει ένας φωτογράφος.
Κατά την υποθαλάσσια βόλτα μου κάνω κλικ σε ότι μου κάθεται καλλιτεχνικά, προσέχοντας κυρίως τις γωνίες λήψης, τον φωτισμό, τις γραμμές και τις φόρμες, όπως έμαθα να λειτουργώ κάθε φορά που βάζω το μάτι μου στο οφθαλμοσκόπιο της μηχανής.
 Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31 Αυγούστου (ώρες 19.30’-24.00’)

Ακολούθησε η συναυλία “ΧΟΡΔΑΙ ΕΝ ΦΕΡΣΑΛΛΩ”. Μουσική βραδιά με έντεχνο ελληνικό και παραδοσιακό τραγούδι με το τοπικό συγκρότημα «Χορδαίς εν Εξάλλω».