21.7.19

Όρμος Παναγίας Αγ.Νικoλάου Χαλκιδικής από ψηλά - Τα καραβάκια φεύγουν για τον γύρο του Αγ. Όρους (video).

Video George Sal

Ormos Panagias - Όρμος Παναγίας - Sithonia Halkidiki - georgesal

Από τον Όρμο φεύγουν καθημερινά πλοιάρια και σκάφη τα οποία κάνουν τον γύρο του Αγίου Όρους με στάσεις στην Ουρανούπολη και στην Αμμουλιανή.
Καθημερινά καταφθάνουν λεωφορεία με ξένους τουρίστες απο ξενοδοχειακές μονάδες ολόκληρης της Μακεδονίας και επιβιβαζονται στα καραβάκια που ξεκινούν καθημερινά προς το Άγιον Όρος οπου κάνουν τον περίπλου του Αθωνα σε απόσταση 500 μέτρων απο την ακτή. 
Ετσι ειναι η μοναδική ευκαιρία ιδίως για τις γυναίκες να δουν κ να πάρουν μια "εικόνα" του Αγίου Όρους μιας κ υπαρχει για αυτές το Άβατον του Αγ Όρους.
Στο βίντεο φαίνονται δυο απο αυτα τα καραβάκια τα οποία επιστρέφουν στον Όρμο Παναγίας απο τον περίπλου του Αγ.Ορους.

Ο Όρμος Παναγίας είναι οικισμός στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 88 κατοίκους. Αποτελεί το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χμ νοτιοανατολικά του.
Ο Όρμος Παναγιάς απέχει 43 χλμ. από τον Πολύγυρο. Βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Σιθωνίας στη Χαλκιδική σε ένα μαγευτικό τοπίο. Διαθέτει ένα μικρό λιμάνι που χρησιμοποιείται από αλιευτικά σκάφη. Η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εκδρομικά σκάφη ξεκινούν από εδώ πραγματοποιώντας εκδρομές στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας αλλά και προς το Άγιο Όρος. Επίσης από εδώ μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα για να επισκεφτείτε τα νησάκια απέναντι από τη Βουρβουρού.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλ 2019

Music - Arksun - Arisen (Magdelayna Ambient Remake)

fb  George Sal