28.7.19

Κάμπινγκ σε Χαλκιδική : Όταν το γαλάζιο συναντά το πράσινο

 Θάλασσες που θυμίζουν… Καραϊβική, με τιρκουάζ νερά και χρυσές αμμουδιές, θέσεις κάτω από τον ίσκιο των δέντρων με θέα σε δύση και ανατολή, κάμπινγκ κοσμικά αλλά και ήσυχα για την απόλυτη χαλάρωση. Τριάντα τέσσερα κάμπινγκ υπάρχουν στο νομό Χαλκιδικής, εκ των οποίων η πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στη Σιθωνία (26) και τα
υπόλοιπα είναι στην πρώτη και στην τρίτη χερσόνησο, καθώς και στο νησάκι Αμμουλιανή.
«Στο κάμπινγκ φεύγεις από το τσιμέντο, πηγαίνεις στη φύση, και επίσης, αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες» αναφέρει στο «ΕτΚ» ο πρόεδρος της Ενωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου ενώ στην ερώτησή μας, «τι είναι κάμπινγκ για εσάς;» ο κ. Δεληδημητρίου απαντάει αφοπλιστικά «το κάμπινγκ καταπολεμάει το άγχος, τονώνει την ευεξία, βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία, ελευθερώνει το πνεύμα, δίνει δύναμη για δημιουργία, είναι τρόπος ζωής!».

Στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας, το «Mitari» στην ακτή Ελιάς (12 χλμ. από Νικήτη, 8 χλμ. από Νέο Μαρμαρά), στη «μύτη» δύο κολπίσκων στον Τορωναίο κόλπο, διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις με όλες τις απαραίτητες παροχές, ευρύχωρες θέσεις που σκιάζονται από δέντρα ή τεχνητή σκιά, είναι ήσυχο και οικογενειακό. Στα συν η διαμονή glamping δηλαδή η διαμονή σε τροχοβίλες (τηλ. 23740 71775).
Χαλκιδική με θέα στον επιβλητικό Άθωνα.

Στην Τριστινίκα (17 χλμ. από Νέο Μαρμαρά και 2 χλμ από Τορώνη), το κάμπινγκ «Iza» λειτουργεί από το 1987 σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτήμα 50 στρεμμάτων με δικιά του αμμώδη παραλία ακριβώς μπροστά συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων.
Οι θέσεις είναι οριοθετημένες, διαθέτουν σκιά (φυσική ή τεχνητή), το έδαφος είναι από χώμα ή γκαζόν (τηλ. 23750 51129).

Στο νοτιότερο άκρο της Σιθωνίας, στο Καλαμίτσι, στο «Thalatta kalamitsi village camp» έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά είδη καταλύματος – σκηνές, τροχόσπιτα, τροχοβίλες-, το κάμπινγκ διαθέτει κοινόχρηστα πλυντήρια, κουζίνες, παιδική χαρά ενώ διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες όπως aqua zumba, pilates, γιόγκα κτλ. (τηλ. 23750 41410). 

Στην ανατολική πλευρά της Σιθωνίας, στην ακτή Κουτλουμουσίου με θέα τον επιβλητικό Αθω (8 χλμ. μετά τη Βουρβουρού) το κάμπινγκ «Lacara» ήσυχο και οικογενειακό, εκτός από τους χώρους για αντίσκηνα, διαθέτει επιπλωμένα με όλες τις ανέσεις ξύλινα bungalows, καλαμοκαλύβες, μίνι μάρκετ, καφέ μπαρ, αμμώδη παραλία και εστιατόριο, γήπεδα, παιδική χαρά, κτλ. (τηλ. 23750 91444).


Λίγο πιο νότια της χερσονήσου, το κάμπινγκ «Αρμενιστής» σε έκταση 120 στρ. δημοφιλή στο νεανικό κοινό, μεταξύ άλλων διαθέτει και κινηματογράφο, διοργανώνει μουσικές συναυλίες και φεστιβάλ, πάρτι με dj’s κτλ. Υπάρχει εστιατόριο, σνακ μπαρ, καφέ, beach bar, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλείο, μπουτίκ, περίπτερο, παιδική χαρά, ΑΤΜ. Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε σκηνή, τροχόσπιτο, τροχοβίλα, beach house ενώ για ταξιδιώτες με σακίδιο που θέλουν να διανυκτερεύσουν σε κρεβάτι προσφέρονται κλίνες στις youth hostel σκηνές (τηλ. 23750 91487).

Ενδεικτικά, στην Κασσάνδρα, στην ακτή της Σάνης στη δυτική πλευρά της χερσονήσου, το «Blue Dream» ιδανικό για οικογένειες, δίπλα στη θάλασσα με ρηχά νερά, υπάρχει μίνι μάρκετ, ταβέρνα, κρεπερί, φαστ φουντ, ενώ το beach bar Anemos λειτουργεί από το 1995 (τηλ. 23740 31249).

Στην τρίτη χερσόνησο, το κάμπινγκ «Κομίτσα» (6,5 χλμ. από τα Νέα Ρόδα) πάνω στην ομώνυμη μεγάλη σε μήκος ακτή με τη λευκή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά, έχει θέα στον Αθω, διαθέτει εστιατόριο, beach bar, μίνι μάρκετ, παιδική χαρά. Για διαμονή εκτός από τη σκηνή μπορείτε να μείνετε σε καλαμοκαλύβα, ενοικιαζόμενο τροχόσπιτο (τηλ. 23770 31577). 

Στο νησάκι Αμμουλιανή (φεριμπότ αναχωρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από την Τρυπητή 120 χλμ. από Θεσσαλονίκη, 7 χλμ. από Ουρανούπολη) το κάμπινγκ «Αλυκές» στην ομώνυμη παραλία διαθέτει 105 σύγχρονες θέσεις για τροχόσπιτα, σκηνές και τροχοσκηνές, ταβέρνα, καφέ beach bar κ.ά. (τηλ. 23770 51379).

Tips

-Για περισσότερες πληροφορίες για τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής και γενικά για την περιοχή, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Ενωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής (www.campsite-halkidiki.gr).
-Στο πλαίσιο του 27ου Φεστιβάλ Κασσάνδρας που διεξάγεται στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, 
το Σάββατο 27/7 έχει συναυλία ΠΥΞ ΛΑΞ, 
την Κυριακή 28/7 θέατρο «Βερβερίτσα» με Νίκο Μουτσινά, Μαρία Σολωμού, 
την Παρασκευή 2/8 συναυλία με Γιάννη Πάριο κτλ. 
Επίσης, το 27ο Sani Festival στο λόφο της Σάνης, την Τρίτη 23/7 έχει Jazz on the Hill, στις 10/8 συναυλία με Διονύση Σαββόπουλο κτλ. 
Είναι και το Φεστιβάλ Θάλασσας στο αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών με θεατρική παράσταση «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» την Παρασκευή 26/7, 
Σωκράτη Μάλαμα στις 8/8 κτλ. 

Aποσπάσματα από ethnos.gr/travel/