14.7.20

Επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο εκδήλωση μνήμης την Κυριακή 19 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο

Εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής την Κυριακή 19 Ιουλίου 
46 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία "Αττίλας", τον Ιούλιο του 1974. Με αφορμή την επέτειο ο Δήμος Σιθωνίας και η Κοινότητα Αγίου Νικολάου διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 11.00 το
πρωί, στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής. 
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2019, ο Άγιος Νικόλαος υποδέχτηκε τον ήρωά του, τον έφεδρο ανθυπασπιστή Πεζικού Παύλο Παυλούδη, ο οποίος το 1974 έφερε το βαθμό του λοχία, υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ και ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του εντοπίστηκαν στο Κιόνελι και έπειτα από την ταυτοποίησή τους μέσω ειδικής εξέτασης, παραδόθηκαν από τις αρχές της Κύπρου στους οικείους του και ακολούθησε η άφιξή τους στη γενέτειρά του, όπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Αγίου Νικολάου.



ΣΧΕΤΙΚΟ 

https://halkidikigr.blogspot.com/2019/12/5_14.html


O Αγ.Νικόλαος υποδέχθηκε τον ήρωά του Παύλο Παυλούδη που σκοτώθηκε στην εισβολή της Κύπρου από τους Τούρκους το 1974



foto Άννα Κασσανδρινού
Σήμερα 14 Δεκεμβρίου  ( 45 Χρόνια μετά ), τα οστά του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Πεζικού Παύλου Πουλούδη, ο οποίος το 1974 είχε τον βαθμό του Λοχία και υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ επέστρεψαν στην χωριό του τον Αγ.Νικόλαο Χαλκιδικής

  Ήταν μια σεμνή τελετή με παρόντες συγγενείς και φίλους, της τοπικής και Δημοτικής αρχής του γενικού προξένου της Κύπρου και των αντιπροσωπεία από της ένοπλες Δυνάμεις . Τα οστά του εντοπίστηκαν στο Κιόνελι. Στον Ι,Ν, Αγ, Γεωργίου τελέστηκε εξόδιος ακολουθία Η ταφή έγινε στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων στον Ναό της Αγ. Παρασκευής.


\

foto Άννα Κασσανδρινού






https://halkidikigr.blogspot.com/2019/12/45.html

Παύλος Παυλούδης :Επιστρέφει Ήρωας μετά από 45 χρόνια στον τόπο του, στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής - Άφιξη οστών Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 11:00 Σκοτώθηκε στην εισβολή στην Κύπρο



Τα οστά του  Έφεδρου Ανθυπασπιστή Πεζικού Παύλου Πουλούδη, ο οποίος το 1974 είχε τον βαθμό του Λοχία και υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ. Ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του εντοπίστηκαν στο Κιόνελι.Η Άφιξη των οστών δα γίνει στον Αγ,Νικόλαο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 θα καταλήξουν στι Ι,Ν, Αγ, Γεωργίου όπου θα τελεσθεί εξόδιος ακολουθία Η ταφή θα γίνει στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων στον Ναό της Αγ. Παρασκευής.
Τα λείψανα έξι Ελλαδιτών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο επιστρέφουν  έπειτα από επίσημη τελετή για την παράδοσή τους που έγινε

 στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, παρουσία συγγενών τους και εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Πρόκειται για τέσσερις πεσόντες και δυο αγνοούμενους τα οστά των οποίων εντοπίστηκαν, ταυτοποιήθηκαν και παραδίδονται προκειμένου να ταφούν με τις δέουσες τιμές. Δυο από αυτούς επέβαιναν στο αεροσκάφος Νοράτλας, το οποίο καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1974 από φίλια πυρά.
Οι έξι είναι:
Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαλαμπρίδης, ο οποίος υπηρετούσε το 1974 στην Εθνική Φρουρά με τον βαθμό του Υπολοχαγού. Ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του βρέθηκαν στην περιοχή Αλωνάγρα του Πενταδάκτυλου.
Ο Συνταγματάρχης Μηχανικού Κωνσταντίνος Κούρλιος, ο οποίος υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ το 1974 με τον βαθμό του Ανθυπασπιστή. Τα οστά του εντοπίστηκαν στη Λακατάμια όταν έγινε περισυλλογή λειψάνων πεσόντων.
Παύλος Πουλούδη,  Έφεδρος Ανθυπασπιστής Πεζικού Παύλου ο οποίος το 1974 είχε τον βαθμό του Λοχία και υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ. Ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του εντοπίστηκαν στο Κιόνελι.
Ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Πεζικού Βασίλειος Παναγιώτου, ο οποίος το 1974 υπηρετούσε ως στρατιώτης στην ΕΛΔΥΚ. Τα οστά του εντοπίστηκαν στη Λακατάμια.
Έφεδρος Ανθυπασπιστής Καταδρομών Κωνσταντίνος Κατέρος.
Έφεδρος Ανθυπασπιστής Καταδρομών Κωνσταντίνος Ηλία.
Οι δυο τελευταίοι ήταν καταδρομείς που επέβαιναν στο αεροπλάνο Νοράτλας και τα οστά τους εντοπίστηκαν στη Λακατάμια.