29.7.20

Ματαίωση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου:Αποχή της αντιπολίτευσης στην ' δια περιφοράς σύγκλιση ' - Η επόμενη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών

 Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 19:30μ.μ. θα γίνει δια ζώσης και με ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση για την ενημέρωση των δημοτών.
Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο : "Η ισχύς εν τη ενώσει" έφερε αποτέλεσμα για το καλό της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Δήμου Πολυγύρου.
   Στη σύγχρονη  δημοκρατία, η αντιπολίτευση επιτελεί τρεις βασικά ρόλους: ελέγχει την Δημοτική Αρχη, προβάλλει τις προτάσεις της για τα προβλήματα του Δήμου ώστε μέσω διαλογου  και σύγκλισης απόψεων να επιτυγχάνεται αν είναι δυνατόν το καλύτερο αποτέλεσμα για τα θέματα του Δήμου μας.
   Οι τρεις Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ,
" Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο", "Συνεργασια Πολιτών", "Λαϊκή Συσπείρωση", με την από κοινού αποχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς την Δευτέρας 27-7-2020 πέτυχαν την ακύρωση της συνεδρίασης  λόγω έλλειψης απαρτίας (Εδώ)
Πιο συγκεκριμένα:
   Σύμφωνα με την υπ΄αριθμόν 163/29-05-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου, επιτρέπεται πλέον η δια ζώσης σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, κεκλεισμένων των θυρών, με τους ειδικότερους όρους που προβλέπονται εκεί.
 Επομένως δεν συντρέχει περίπτωση για τη ‘’Δια Περιφοράς’’ συνεδρίαση, αφού σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει, απαιτείται ‘’να ανακύπτουν θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και βάσιμα να πιθανολογείται κίνδυνος εκ της αναβολής’’. Στην Πρόσκληση για τη Συνεδρίαση της 27/7 δεν γίνεται επίκληση τέτοιας ανάγκης ούτε από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης προκύπτει η συνδρομή των παραπάνω νόμιμων προϋποθέσεων.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, όπως η 163/29-05-2020 Εγκύκλιος ρητά διευκρινίζει, η νόμιμη απαρτία σε ‘’Δια Περιφοράς’’ συνεδρίαση, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, από την 1η Ιουνίου και μετά σχηματίζεται με την παρουσία των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεπώς για την τυχόν διεξαγωγή της επίμαχης Συνεδρίασης απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 18 δημοτικών συμβούλων, διαφορετικά δεν υπάρχει νόμιμη απαρτία.
Στη χθεσινή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου ’’Δια περιφοράς’’ δεν  υπηρξε απαρτία, γιατί απαιτούνται πλέον να είναι παρόντα τα 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (18 δημ. σύμβουλοι), κάτι που δεν συνέβη μετά την κοινή  επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, των τριων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία δεκα (10) δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν της συνεδρίασης.
Κατά συνέπεια ματαιώθηκε η εν λόγω συνεδρίαση.
Τα θέματά της θα συμπεριληφθούν στην νέα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών αυτή τη φορά (το πάγιο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ώστε να δίνεται δυνατότητα διαλόγου) την Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 19:30μ.μ. που θα γίνει δια ζώσης και με ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση για την ενημέρωση των δημοτών.




Λόγω ματαίωσης της συνεδρίασης της 27/07/2020 εξαιτίας έλλειψης απαρτίας, τακτική συνεδρίαση του Σώματος θα γίνει την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 με ώρα έναρξης 19:30
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με το άρθρο 12 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. Δ1α/ ΓΠ. οικ. 30612/16-05-2020 (Β’ 1869) και τη παρ. 3 του άρθρου14 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 32009/23-05-2020 (Β’ 1988), για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1. Λήψη τελικής απόφασης για την απευθείας αγορά ακινήτου Κατερτζή και ήδη ιδιοκτησίας Τράπεζας Πειραιώς (Εισηγ.: κ. ΒΟΡΔΟΣ Χ.)
2. Διαβίβαση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για γνωμοδότηση στα πλαίσια της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγή – Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 16 MW στη θέση «Τρουλάκι – Ζωγραφίτικο» Δ.Ε. Ορμύλιας (Εισηγ.: κ. ΒΟΡΔΟΣ Χ.)
3. Λήψη απόφασης για 7η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
3. Κατανομή ΣΑΤΑ (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
4. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
5. Παραλαβή και έγκριση υδραυλικής μελέτης με τίτλο: «Υδραυλική μελέτη για την κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ψακουδίων και Βατοπεδίου στην Ε.Ε.Λ. Ορμύλιας» με αρ. μελέτης 22/2019 (Εισηγ.: ΜΑΤΕΑΣ)
6. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα Αρχικής Σύμβασης και 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «Κατασκευή πρότυπου Δημοτικού Γηροκομείου Πολυγύρου – Αποπεράτωση» (αρ. μελ. 12/2013) (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
7. έγκριση 1ης παρατάσεως ολικής προθεσμίας περαιώσεως του έργου: «Αναστήλωση και εκσυγχρονισμός της οικίας Κότσιανου με μετατροπή σε λαογραφικό μουσείο και χώρο πολιτισμού» με αρ. μελέτης: 56/2016 (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
8. Έγκριση του 4ου ΑΠΕ του έργου: «Αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων-Αναβάθμιση αστικού οδικού δικτύου και περιβάλλοντος-Σήμανση για την οδική ασφάλεια και συναφείς παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν-Βελτίωση βασικών υποδομών στο Δήμο Πολυγύρου (Αναβάθμιση αστικού οδικού δικτύου και περιβάλλοντος-Σήμανση» με αρ. μελ. 4 / 2016 (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
9. Τροποποίηση απόφασης υλoποίησης με ίδια μέσα του υποέργου με τίτλο: “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πολυγύρου” της Πράξης “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πολυγύρου” με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5003673 (Εισηγ.: κ. ΒΟΡΔΟΣ Χ.)
10. Χορήγησης άδειας στιγμιαίας χρήσης πεζοδρομίου για την εξυπηρέτηση της εισόδου εξόδου οχημάτων σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων εκτός οδού (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
11. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
12. Έγκριση ή μη ενίσχυσης ενδεών (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
13. Εξέταση αίτησης για άδεια σύνδεσης νερού με το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης Ταξιάρχη (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
14. Ορισμός υπεύθυνου επεξεργασίας δεδομένων καμερών ασφαλείας στο Γ/σιο – Λύκειο Ορμύλιας (
15. Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής έργου «Αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων από πλημμυρικά φαινόμενα», αρ. μελ 15/2017 (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
16. Συνδρομή του Δήμου Πολυγύρου στη διοργάνωση του 4ου Πολύγυρος run Χαλκιδικής (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
17. Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
18. Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
19. Αντικατάσταση μέλους επιτροπής δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων – ακινήτων του Δήμου και αγορά ή μίσθωση πραγμάτων – ακινήτων ανηκόντων σε τρίτους (παρ. 1 άρθρ. 1 ΠΔ 270/81) (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
20. Αποδοχή ποσού 76.530.00€ και κατανομή για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολικών μονάδων Δήμου Πολυγύρου από την Α' Κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020 (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
21. Έγκριση τοπικού σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
22. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση βασικών υποδομών στο Δήμο Πολυγύρου» (αρ. μελ. 45/2016) (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
23. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών στο πάρκο “Αναψυκτήριο” οικισμού Ψακουδίων, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη 10η Ιουλίου 2019» (Εισηγ.: ΜΑΤΕΑΣ)
24. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής Φυσικού Εδάφους για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων από πλημμυρικά φαινόμενα (ολοκλήρωση)» (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
25. Γνωμοδότηση για ΜΠΕ για την τροποποίηση της οικ. 151914/15.09.2015 όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει (υποκατηγορία Α1-Ομάδα 5η – Εξορυκτικές και συναφείς δραστηριότητες/εξόρυξη μεταλλευμάτων και ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση μεταλλευμάτων με Α/02
26. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο: «Τοπογραφική μελέτη για την κατασκευή του έργου: Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Γαλάτιστας» Δήμου Πολυγύρου με αριθ. μελέτης 14/2016 (Εισηγ.: ΣΙΜΩΝΗΣ)
27. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο: «Τοπογραφική μελέτη για την κατασκευή του έργου: Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Παλαιοκάστρου» Δήμου Πολυγύρου με αριθ. μελέτης 18/2016 (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
28. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή -ανακατασκευή πεζοδρομίων στην Τ.Κ. Μεταμόρφωσης και οικισμό Βατοπεδίου Δ.Κ. Ορμύλιας – Ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων του Δήμου Πολυγύρου» (Εισηγ.: ΜΑΤΕΑΣ)
29. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για την κατασκευή του έργου: «Παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πολυγύρου» (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
30. Ορισμό Επιτροπής Προσωρινής – Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων από πλημμυρικά φαινόμενα» αριθ. μελ. 15/2017 (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
31. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «Βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών του Δήμου Πολυγύρου», αρ. μελ.91/2014 (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
32. Λήψη απόφασης για την απευθείας διαπραγμάτευση εκμίσθωσης του Δημοτικού Αναψυκτήριου στην Κοινότητα Ορμύλιας (οικισμός Ψακουδίων) (Εισηγ.: ΜΑΤΕΑΣ)
33. Λήψη απόφασης του Δήμου Πολυγύρου για την μετατροπή της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΑΕ/ΟΤΑ) από Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ν. 4674/2020 «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών & άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 53/11-3-2020) και τη συμμετοχή του Δήμου Πολυγύρου σε αυτόν (Εισηγ. :ΒΟΡΔΟΣ)
34. Λήψη απόφασης του Δήμου Πολυγύρου για την μετατροπή της Αναπτυξιακής Εταιρίας από Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ν. 4674/2020 «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών & άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 53/11-3-2020) και τη συμμετοχή του Δήμου Πολυγύρου σε αυτόν (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
35. Λήψη απόφασης για την μίσθωση δύο (2) ακινήτων στον Ταξιάρχη για πάρκινγκ (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
36. Παράταση δωρεάν παραχώρησης του με αριθ. κυκλοφορίας ΚΗΗ 5068 απορριμματοφόρου στον Δήμο Αμφίπολης (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
37. Συμμετοχή του Δήμου στο Συνέδριο SafeGreece (νέες τεχνολογίες και πολιτική προστασία) – Έγκριση δαπάνης συμμετοχής και δαπάνης για την μετάβαση του Δημάρχου στην Αθήνα (14-16 Οκτωβρίου 2020) (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
38. Λήψη απόφασης για την παροχή γνώμης για το Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2021 (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
39. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με ΔΕΠΑΝ για μελέτες και επίβλεψη έργων (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
40 .Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με Δήμο Αριστοτέλη για θέματα Πολιτικού Μηχανικού (μελέτες - έργα) (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
41.Έκτακτη επιχορήγηση Α/βαθμιας εκπαίδευσης (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
42.Διάλυση σύμβασης κατασκευής του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Βάβδου» με αρ. μελέτης 35/2016 (Εισηγ.: ΣΙΜΩΝΗΣ)
43.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, για την κατασκευή του έργου : "Αντικατάσταση γεώτρησης στην περιοχή "Γήπεδο" του οικισμού Ολύνθου του Δήμου Πολυγύρου", αρ. μελ. 5/2020 (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)