15.7.20

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας συναντήθηκε με τους συμβασιούχους - επικουρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους, καθώς και το πρόβλημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας τους  για το τελευταίο διάστημα.
Οι συμβασιούχοι ενημέρωσαν το Βουλευτή, πως με την ανάρτηση της ΚΥΑ κ της ΠΝΠ στα πλαίσια λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του COVID-19, προσλήφθηκε επικουρικό προσωπικό ανά την επικράτεια, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Πάραυτα, οι συμβασιούχοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής αναφέρουν, πως δεν έχουν πληρωθεί για το τελευταίο χρονικό διάστημα της εργασίας τους και το σημαντικότερο είναι άγνωστο το πότε αυτό θα πραγματοποιηθεί, καθώς δεν έχουν σχετική ενημέρωση.
Ο Βουλευτής έπειτα από επικοινωνία που είχε με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, τους ενημέρωσε, ότι αναμένεται από το αρμόδιο Υπουργείο η έγκριση της 2ης δόσης των χρημάτων και οι συμβασιούχοι θα πληρωθούν άμεσα.
Ο κ.Πάνας αναφέρει: «Ήταν και είναι πάγιο αίτημά μου, η ενίσχυση των τοπικών Δομών Υγείας αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, ενόψει της πανδημίας. Όμως η ενίσχυση αυτή, δεν μπορεί να υποστηριχθεί με απλήρωτους εργαζομένους και με ασαφές χρονοδιάγραμμα της καταβολής των πληρωμών τους. Για τους λόγους αυτούς επικοινώνησα με την αρμόδια υπηρεσία, θεωρώντας την ανάγκη καταβολής της μισθοδοσίας τους επιτακτική. Επιπλέον θα συνεχίσω να παρακολουθώ το ζήτημα, μέχρι να επιλυθεί οριστικά, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων».