28.7.20

Έγγραφο προς το Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας για την απομάκρυνση από το Λιμάνι Νικήτης των παράνομων κατασκευών και την επικινδυνότητας τους , από τον Δημ Σύμβουλο της Mείζονος Μειοψηφίας Θανάση Μάντσιο .

Το έγγραφο απευθύνεται στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας και κοινοποιείται στην πολεοδομία και στη κοινότητα Νικήτης.
Θέμα : Καθαίρεση-απομάκρυνση παράνομων  κατασκευών στο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών  Νικήτης
Η Διεύθυνση Μεταφορών-Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και συγκεκριμένα το τεχνικό τμήμα δια του μ’ Αρ. Πρωτ. 12066 εξ   26-9-2019 έγγραφο του ανακαλεί την άδεια ίδρυσης πρατηρίου υγρών καυσίμων εντός της χερσαίας ζώνης του
λιμένα . Στις 16/04/2019 η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σιθωνίας  με το υπ΄ αριθμό πρωτοκόλλου 574 προβαίνει σε διακοπή εργασιών του προαναφερόμενου πρατηρίου
Πράγματι οι εργασίες σταμάτησαν , παρ’ όλα αυτά δύο ορθογώνια πλαίσια από οπλισμένο μπετό του οποίου τα σίδερα προεξέχουν σ’ όλες τις πλευρές τους που τα καθιστά άκρως επικίνδυνα κυρίως για τα μικρά παιδιά ,  μένουν εκεί και δεν έχουν καθαιρεθεί  ή απομακρυνθεί . 
Επίσης σας αναφέρω πως μεταξύ των δύο πλαισίων υπάρχουν τρύπες από κρουστικό μηχάνημα στο επιφανειακό στρώμα της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού , οι οποίες το βράδυ εξ αιτίας του «χαμηλού» φωτισμού μεταβάλλονται σε επικίνδυνες παγίδες που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στους περίοικους , στους κατόχους των σκαφών αλλά και στους επισκέπτες του Λιμένα .
 Συν τοις άλλοις  κατά τους θερινούς μήνες στη συγκεκριμένη τοποθεσία δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες για κατασκήνωση , γεγονός που το εκμεταλλεύονται οι συμπαθείς Ρομά μεταβάλλοντας τη όμως σ’ εστία μόλυνσης .
Εξ αιτίας των παραπάνω λόγων σας ζητώ να μ΄ απαντήσετε γραπτώς:
• Γιατί  δεν έχουν απομακρυνθεί ή καθαιρεθεί οι παράνομες κατασκευές που υποβαθμίζουν αισθητικά , περιβαλλοντολογικά το λιμάνι  αλλά και με την παρουσία τους καθιστούν επικίνδυνη την καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών της Νικήτης .
•   Επίσης στην περίπτωση που ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης-καθαίρεσης , να μου δοθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τέλεσης και περάτωσης αυτών των εργασιών . 
• Αν για κάποιο λόγο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η νομιμότητα , ποιος  ή ποιανού είναι η απόφαση που την παρακωλύει .
                                                                                               Αθανάσιος Χρ. Μάντσιος
  Δημοτικός Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας