8.1.21

Κορωνοϊός:Για τις 18 Ιανουαρίου μετατίθεται το άνοιγμα των καταστημάτων με click away, καθώς και των κομμωτηρίων

 Χαρδαλιάς πάλι για την Χαλκιδική: «ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη Βοιωτία, τη Δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Ροδόπη και τη Χαλκιδική».

Για τις 18 Ιανουαρίου μετατίθεται το άνοιγμα των καταστημάτων με click away, καθώς και των κομμωτηρίων
Ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον

επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.
 
Οπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ενώ τα καταστήματα διατηρούν κατεβασμένα τα ρολά τους, μέχρι να ξανανοίξουν με το click away. Κλειστά παραμένουν τα κομμωτήρια, καταστήματα μανικιούρ πεντικιούρ, εκκλησίες, ενώ παραμένει η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος. Υποχρεωτική τηλεργασία για εταιρείες. 
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα γίνεται εβδομαδιαία αξιολόγηση της κατάστασης και βάσει αυτής θα αποφασίζεται τι θα ανοίξει και τι θα παραμείνει κλειστό. Χαρακτηριστικά είπε ότι «ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη Βοιωτία, τη Δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Ροδόπη και τη Χαλκιδική».
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από τη Δευτέρα 11/1. Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

O κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και με βάση αυτά θα ανακοινώνονται τα μέτρα που θα ισχύουν.
 Νωρίτερα, η κα. Παπαευαγγέλου,  υπερασπίστηκε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, αναφέροντας πως τα σχολεία, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα είναι πάντοτε προτεραιότητα να είναι ανοικτή. «Θα ανοίγουν πρώτα και θα κλείνουν τελευταία», τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, θα υπάρξουν μέτρα για διαφορετική ώρα προσέλευσης στα σχολεία, ενώ στόχος είναι να ανοίξουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα», κατέληξε και εστίασε στην πλατφόρμα για rapid test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όταν αυτά ανοίξουν. Τα τεστ είναι δωρεάν (στην πλατφόρμα: edu.testing.gov.
gr).