2.7.20

Χαλκιδική:Οι Έλληνες οι βασικοί πελάτες των οργανωμένων beach bars, μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε είκοσι λεπτά από την καυτή άσφαλτο της Τσιμισκή βρεθήκαμε στην καυτή άμμο της Σωζόπολης Χαλκιδικής. Δηλαδή χρειαστήκαμε λιγότερο από μισή ώρα, με ταχύτητες κάτω των ορίων μιας εθνικής οδού, Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών! Με την πρώτη ματιά, η τουριστική περιοχή δεν θύμιζε Ιούλιο. Ένα χρόνο πριν, αρχές και πάλι Ιουλίου, έσφυζε από κίνηση τουριστών κυρίως από βαλκανικές χώρες.
«Δεν υπάρχουμε! Ακολουθήσαμε όλα τα υγειονομικά
πρωτόκολλα, βγάλαμε ομπρέλες, μειώσαμε ξαπλώστρες και από πέντε εργαζόμενους κρατήσαμε μόνο… έναν για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Μόνο την περασμένη Κυριακή είχαμε κόσμο, όμως δεν είχα που να τους βάλω…» μας είπε ιδιοκτήτης beach bar της περιοχής. 
Στην ερώτηση του makthes.gr αν έχει μειώσει και τις τιμές σε καφέδες, φαγητό και ενοικιαζόμενα δωμάτια -που διαθέτει ο ίδιος- μας απάντησε «…όχι, δεν βγαίνουμε και ναι αυτή τη στιγμή είναι άδεια και δεν έχουμε κρατήσεις. Μόνο από Ρουμανία κλείσαμε σε ένα ζευγάρι. Οι Έλληνες είναι και όπως βλέπω θα είναι οι καλύτεροι πελάτες μας…». 

Οι πινακίδες των οχημάτων που καταγράψαμε ήταν από Θεσσαλονίκη -φυσικά- Αθήνα, Ιωάννινα, Κιλκίς και Κοζάνη. «Φέτος βλέπουμε και αυτοκινούμενα τροχόσπιτα να παρκάρουν δίπλα στα ντουζ του δήμου και να μην το κουνάνε για καφέ, φαγητό ή οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση της τοπικής οικονομίας» μας είπε άλλος ιδιοκτήτης καφέ.

Οι παραλίες… εκτός τουριστικών επιχειρήσεων με ξαπλώστρες και καφέ είχαν πολύ περισσότερο κόσμο από τις λεγόμενες οργανωμένες. Αρκετά καθαρές, με κάδους απορριμμάτων άδειους και ναυαγοσώστες έτοιμους να παρέμβουν αν χρειαστεί. 
Ο καφές πχ φρέντο καπουτσίνο μαζί με ένα εμφιαλωμένο μπουκαλάκι νερό, και «δωρεάν» ξαπλώστρες τις οποίες απολυμαίνουν συνεχώς, στοιχίζει 4 ευρώ, όσο δηλαδή στοίχιζε και πέρυσι. «Τα έξοδα είναι πολλά, βάλτε πόσο αντισηπτικά υγρά ξοδεύουμε…» μας είπε σερβιτόρα της συγκεκριμένης επιχείρησης. Οι περισσότεροι που βρέθηκαν στις παραλίες της Σωζόπολης και κατέγραψε το makthes.gr ήταν οικογενειακά, με παιδιά και παππούδες και θύμιζαν εικόνες άλλων δεκαετιών, με ομπρέλα υπό μάλης, ψυγειάκι, τσάντες και κουβαδάκια στα χέρια και τάπερ με φαγητό από το σπίτι…

Πάντως στο δρόμο εντοπίσαμε αρκετά τουριστικά λεωφορεία τα οποία όπως δείχνουν τα πράγματα και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα κινούνται με ελάχιστο κόσμο.

Πηγή : makthes.gr

Μελ. Καρ. 

sozopoli1.jpg


sozopoli2.jpg


sozopoli3.jpg


sozopoli4.jpg


sozopoli5.jpg


sozopoli7.jpg