24.4.20

ΔΗ.Κ.Ε.Δήμου Αριστοτέλη: Ζήτηση Εθελοντριών/ντων για Επαναλειτουργία σε Νέα Βαση Κοινωνίκής Κουζίνας Ιερισσού.

Η πανδημία του COVID-19 επηρεάζει πλόν ολόκληρη την ανθρωπότητα αναγκάζει τις κυβερνήσεις να λάβουν πρωτόγνωρα μέτρα προστασίας, όπως η αυτοαπομόνωση, η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση σε υψηλα επίπεδα, με δραματικές συνέπειες για την κοινωνική, οικονομική και ψυχολογική μας κατάσταση.
Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ» του Δ. Αριστοτέλη, για την προστασία τόσο των
ηλικιωμένων των ευπαθών αλλα και των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί, μια σειρά νέων δράσεων για την υποστήριξή τους. Μια από αυτές είναι και τα «ΓΕΥΜΑΤΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ».
Η παραπάνω δράση έτυχε ευρύτατης αποδοχής. Δυστυχώς όμως, τα αιτήματα για παροχή επιπλέον γευμάτων έφτασαν σε σημείο που αδυνατούμε να καλύψουμε τεχνικά την ζήτηση. Το προσωπικό της Μαθητικής εστίας και της Φροντίδας είναι σε υπερεργασία για να καλύψει την ζήτηση, η οποία έφτασε στο όριο των δυνατοτήτων, σχεδόν το 70 γεύματα ημηρεσίως. Αναλογιζόμενοι τα αιτήματα που φθάνουν στις δομές Βοήθειας, και τις μέρες που έρχονται για κάποιους συμπολίτες μας, κρίνουμε πλέον απολύτως αναγκαία την επαναλειτουργία της «Κοινωνικής Κουζίνας» στην Ιερισσό. 
Η αλήθεια είναι ότι εξαντλήσαμε τις προσπάθειες για άμεση επανεκίνηση με το παλαιο καθεστώς , χωρίς όμως επιτυχία. Στη Φροντίδα υπό την πίεση των αναγκών στηριζόμενοι στην ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, τις καλές προθέσεις, την διάθεση αυτόβουλης προσφοράς, την συνέπεια και το σεβασμό στον συνάνθρωπο, δομικά στοιχεία του Εθελοντισμού, απευθύνει έκκληση στον καθένα και καθεμιά ξεχωριστά που επιθυμεί να βοηθήσει να ξαναστήσουμε την Κοινωνική Κουζίνα σε νέα βάση.
Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας σε βάση εθελοντισμού είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις.
ΔΕΝ κάνουμε «φιλανθρωπία», ούτε «ελεημοσύνη», με την σημερινή έννοια των λέξεων.
Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί.
Έλα μαζί μας να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη.
Για Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΙΕΡΙΣΣΟΥ Καταρτζής Ηρακλής Τηλ. 23770 23133
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α 
<< Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ>>
Βασίλης Βασιλειάδης