12.4.20

Πολύγυρος:Σφυρής Ι. Δημοτικός Σύμβουλος Από Μ.Δευτερα η μετάδοση των Θείων Λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομαδας, μέσω καναλιού στο youtube


Σφυρής Δ. Ιωάννης Δημοτ.Σύμβουλος Πιολυγύρου
Κάλλιο αργά παρά ποτε.....
Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κασσανδρείας, πρώτα ο Θεός, από αύριο Μεγάλη Δευτέρα θα ξεκινήσει απευθείας διαδικτυακή και ραδιοφωνική μετάδοση των Θείων Λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομαδας, μέσω καναλιού στο youtube , το οποίο θα γνωρίζουμε αύριο με σχετική ανακοίνωση.
Θα μεταδοθουν από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου
Νικολάου όλες οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έως την Ανάσταση και τον Εσπερινό της Αγάπης.
Θα δωθεί ετσι η δυνατότητα στους πιστούς να βιώσουν, έστω και αν δεν ειναι δια ζώσης, την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομαδας και την κορύφωση του Θείου Δραματος, αλλά και στους απανταχού Πολυγυρινους να συνδεθούν με την πατριδα τους. 
Για να πραγματοποιηθει η συγκεκριμένη ενέργεια ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε από την επόμενη μέρα της σχετικής επιστολής μου ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κύριος Χρηστος Βορδος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου κύριος Χρηστος Φυλαχτος. Οσον αφορα τον εξοπλισμό ,εθελοντικά προσφέρθηκε ο Μάριος Αυγερινός με την υποστήριξη του Χρήστου Σαράντη. Για το διαδικτυακό κανάλι οι ενέργειες έγιναν από τον Γιώργο Διαμαντουλακη.
Σε όλες τις Ιερες Ακολουθίες θα προΐσταται ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης μας, κ. Νικόδημος ο οποίος διακαώς επιθυμούσε και έδωσε και τη σχετική άδεια για τη δυνατότητα μεταδοσης.
Ενδεικτικά το πρόγραμμα των Ακολουθιών, βάση και προγραμμάτων παλαιότερων ετών θα εχει ως εξής:
Μεγάλη Δευτέρα
07:00 – 09:15 Η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων
19:30 – 21:15 Η Ακολουθία του Νυμφίου
Μεγάλη Τρίτη
07:00 – 09:15 Η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων
19:30 – 21:15 Η Ακολουθία του Νυμφίου
Μεγάλη Τετάρτη
07:00 – 09:15 Η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων
19:30 – 21:15 Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος
Μεγάλη Πέμπτη
07:30 – 09:30 Η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου
19:00 – 22:45 Η Ακολουθία των Αγίων Παθών
Μεγάλη Παρασκευή
08:30 – 10:15 Η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών
10:15 – 12:00 Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως
19:00 – 22:30 Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου
Μέγα Σάββατο
07:30 – 09:45 Ο Εσπερινός και η Θεία λειτουργία
23:00 Ακολουθία της Αναστάσεως
24:00 Η τελετή της Αναστάσεως
Κυριακή του Πάσχα
00:15 – 02:30 Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία
11:00 Ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα – Η ΑΓΑΠΗ
Σε αναμονή λοιπόν της σχετικής ανακοίνωσης από τον Δήμο.....
Εύχομαι Καλό Πάσχα με υγεία σε όλους!!!
Σφυρής Δ. Ιωάννης

fb  Ioannis Sfyris



ΣΧΟΛΙΟ ΧΘΕΣ 11-12-20


Ο Ioannis Sfyris · 



«Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις»...Έτσι έλεγε ο Πάολο Κοέλιο.

Δύο λοιπόν συνδημότες μας από την Ορμύλια θελοντας να βοηθήσουν όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας εν μέσω απαγορεύσεων, ένωσαν τις δυνάμεις τους, τον εξοπλισμό τους ,διαθέτουν το χρόνο τους για να παρέχουν σε ζωντανή σύνδεση από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ορμύλιας ολες τις Ακολουθίες αρχής γενομένης από αύριο Κυριακή των Βαϊων στις 07:30 το πρωί....

Γιάννη και Δημήτρη πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας.....παρεχετε τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί, να βιώσει το ευλαβικό αίσθημα των Άγιων Ημερών του Πάσχα, μένοντας σπίτι, όπως επιτάσσουν οι επιταγές των καιρών, παρακολουθοντας οικία πρόσωπα και πράγματα, όπως τον Ιερέα τους, τους ψάλτες του χωριού τους , τον Ιερό Ναό που έχουν μάθει να εκκλησιάζονται.....
Να αναφέρουμε επίσης ότι ο Ιερέας έδωσε τη σχετική άδεια και ο Ανδρέας Τσικουρης βοήθησε για καλύτερη ποιότητα ήχου κατά την διάρκεια των μεταδόσεων.....
Για να παρακολουθησετε τις Λειτουργίες εγγραφείτε απλά στη σελίδα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ορμύλιας και θα μπορείτε τις ώρες των Ακολουθιών να τις παρακολουθείτε ζωντανά..
Ο σύνδεσμος για τον Ναό είναι:https://www.youtube.com/channel/UCQoi1I8PcpERm-qLYQR9Eyw

Για το αν γινει παρόμοια προσπάθεια στο Πολύγυρο δεν ενημερώθηκα, μέχρι στιγμής, παρότι με τη σχετική ανάρτηση που είχα κάνει έγιναν συζητήσεις....ευελπιστω κάτι να γίνει έστω και τελευταία στιγμη στην Πρωτεύουσα του Δήμου και έδρα της Μητρόπολης Κασσανδρείας..