2.4.20

Μανώλης Καρράς το «ανθρωποφάγο» κυνήγι της πρωτιάς

Αν και δε συνηθίζω να τοποθετούμε για τον ρόλο των ΜΜΕ, ακόμη κι όταν πολλές φορές δέχομαι άδικη κριτική, νιώθω ότι σήμερα πρέπει να εκφραστώ, γιατί αυτό που έγινε ξεπέρασε κάθε όριο δεοντολογίας, κάθε όριο ηθικής. Μία γρήγορη και αδιασταύρωτη είδηση «θυσίασε» μία ανθρώπινη ζωή στο βωμό του «ανθρωποφάγου» κυνηγιού για την πρωτιά, χωρίς δεύτερη σκέψη, σκέψη για τις συνέπειες.
Σήμερα, λοιπόν, τοπική ειδησεογραφική σελίδα «έσπευσε» να
μεταφέρει «τον δήθεν θάνατο συμπολίτη μας», που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προσβεβλημένος από κορωνοϊό.
Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο οποιοδήποτε. Ας σεβαστούμε τις δύσκολες στιγμές, που περνούν οι δικοί του άνθρωποι. Ας σεβαστούμε τον νεαρό συμπολίτη μας, που δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του και αν δεν μπορούμε να προσευχηθούμε γι’ αυτόν, τουλάχιστον ας πάψουμε. 
Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτος και δεν χωρούν λογικές, όπως ο «Ο θάνατός σου η ζωή μου» ή «συγγνώμη λάθος».
Μανώλης Καρράς


Η ανάρτηση του site

Δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή ο 42χρονος άνδρας από την Πορταριά Χαλκιδικής που την Κυριακή διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από αυτό του Πολυγύρου με συμπτώματα κορωνοϊού, γεγονός που αποδείχθηκε μετά τις απαραίτητες εξετάσεις. 



Από την πρώτη στιγμή μάλιστα είχε επικοινωνήσει με τον προσωπικό του γιατρό και κινήθηκε αρχικά βάσει οδηγιών και κατόπιν των υποδείξεων.

Ο αποθανών ηλικίας 42 ετών που δραστηριοποιούταν στο χώρο του εμπορίου σύμφωνα με τις πληροφορίες που πρώτο μετέφερε το X...P.. την Κυριακή το απόγευμα έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Στο πρόσφατο παρελθόν μάλιστα είχε μεταβεί στην Καστοριά, περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον φονικό ιό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα συγγενικά του πρόσωπα έχουν τεθεί σε καραντίνα στην Πορταριά.

Ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχει φτάσει πλέον τα 52.