5.4.20

Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Αριστοτέλη .Tα σημεία όπου θα υπάρχει παρουσία εκπροσώπων της ΔΗΚΕΔΑ

Για την αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών Η ΔΗΚΕΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ του Δήμου Αριστοτέλη ξεκινά την λειτουργία των
ΚΕΝΤΡΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Ουσιαστικά είναι τα σημεία όπου θα υπάρχει παρουσία εκπροσώπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης στα Δημοτικά Διαμερίσματα οι οποίοι θα εξυπηρετούν τα αιτήματα των πολιτών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους και να παραμένουν ασφαλείς στα σπίτια τους
Ωφελούμενοι είναι όλοι όσοι ήταν εγγεγραμένοι στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και ΕΠΙΠΛΕΟΝ με τα μέτρα κατά του
Κορωνοϊού όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες




Σκέψεις και προβληματισμοί εν μέσω επιδημικής κρίσης

Σήμερα παρέλαβα τη δωρεά της ΤΟΥΟΤΑ HELLAS προς την ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. ΦΡΟΝΤΙΔΑ του ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ένα μικρό επιβατηγό αυτοκίνητο για τη μετακίνηση του προσωπικού των δομών Βοήθειας στο σπίτι, προς υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, με παροχή κοινωνικών υπηρεσιών . Μια εξαίρετη κίνηση , δείγμα της κοινωνικής ευαισθησίας της εταιρίας προς τις Κονωνικές Δομές όλων των Δήμων, που σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ πρόσφέρει συνολικά 150 οχήματα σε όλη την χώρα. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ
Δεν σας κρύβω την αγωνία μου αλλά και κάποια απογοήτευση γενικά. Από την πολιτεία που εχει στραφεί αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας , στην αναζήτηση της αναγκαίας πρόσθετης παροχής κοινωνικής υπηρεσίας, από τις Δομές της Βοήθειας στο σπίτι, ως τον μοναδικό ισως οργανωμένο σώμα εργαζομένων, διαφόρων ειδικοτήτων , που έρχετε καθημερινά σε επαφή με το ανήμπορο, το πονεμένο , το άπορο και το εγκατελειμμένο, τις περισσοτερες φορές κομάτι της κοινωνίας , τους ηλικιωμένους , τους χρόνια πάσχοντες και τα ΑΜΕΑ. 
Είναι το άδικο που σε ενοχλεί, που γίνεται κόμπος και σε κάνει να αναρωτιέσαι, το γιατί τώρα μόνο μας σκέφτηκαν. Οι εργαζόμενοι αυτοί, σε δομές που τυχαίνει την περίοδο αυτή να έχω την πολιτική ευθύνη , ήταν σχεδόν ξεχασμένοι πάντα κακοπληρωμένοι και ποτέ στην ώρα τους αλλά με πολύμηνες καθυστερήσεις , και με μια μόνιμη ανασφάλεια περί του τί θα γίνει αύριο . Και τώρα πρωτοσέλιδα , μόνιμη κουβέντα στα χείλη των Κρατικών υπευθύνων, και πάντα με περισσή διάθεση κατανόησης και κινήσεις – υποσχέσεις ενίσχυσης & διεύρυνσης του θεσμού.
Αλήθεια για ποια ενίσχυση μιλάμε ???
Μετατάξεις του προσωπικού των άλλων δομών που έκλεισαν ( παιδικοί σταθμοί – ΚΔΑΠ ) στις Βοήθειες. Άνθρακας ο θησαυρός . Δεν έμεινε σχεδόν κανείς να δουλεύει κανονικά. Πολλά διαφορετικά είδη αδειών και η εκ περιτροπής εργασία τους εξαφάνησαν σχεδόν όλους .
Μείωση του κανονικού προσωπικού στις Βοήθειες λόγω των ειδικών αδειών , οι πολλές προσλήψεις ΑΜΕΑ που δικαίως έφυγαν όλοι, καθημερινά προσπαθώ να δώ ποιος θα μείνει .
Ένα καθημερινό άγχος που όταν ανακατώνετε με αίσθημα ευθύνης κάνει το μείγμα εκρηκτικό και γίνεται κραυγή Αγωνίας. 
Ποιος θα κρατήσει τους ηλικωμένους στα σπίτια ?
Ποιος θα αχοληθεί με την μεγλάλη ομάδα των ευπαθών που επίσης πρέπει να μείνουν περιορισμένοι ?
Ποιος θα δει τους κανονικά ωφελούμενους από το πρόγραμμα που περιμένουν ? 
Ποιος θα φροντίσει τις συνταγογραφήσεις ακόμα και στους ΜΗ Ευπαθείς, δηλαδή σε όλους , αφού οι γιατροί αποσύρθηκαν όλοι από την επικράτεια του Δήμου και το ΚΥΠ δεν δέχεται για συνταγές πολίτες παρα μόνο απο τις Βοήθειες ? 
Ποιος θα μοιράσει τα υλικά προστασίας που με τόσο κόπο εξασφαλίσαμε σε όσους τα έχουν ανάγκη ? 
Ποιος θα λειτουργήσει την Τηλεφωνική Γραμμή βοήθειας ΤΗΛΕ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ ? 
ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 
Με δεδομένο οτι ΜΙΑ είναι η αρχή στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 
ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ
Εάν η πανδημία πάρει άσχημη εξελέλιξη ,
Ποια η οργάνωσή μας ως κοινωνική μέριμνα του Δήμου
Ποια ή υποστήριξη και η νοσηλευτική φροντίδα που οφείλουμε ως καταστατική αρχή μας στους πολίτες που θα είναι ασυμπτωματικά κρούσματα σε καραντίνα στα σπίτια . Εκεί δεν θα μπορείς να στέλνεις Νηπιαγωγούς και Μουσικούς .
Έχουμε τους πόρους να στηρίξουμε τέτοιες καταστάσεις , μηπως να κάνουμε ένα σχεδιασμό και αναζήτηση λύσεων όπου υστερούμε ?
Κάνω δραματική έκλυση σε όλους 
Σε όλο το προσωπικο της Φροντίδας : 
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, ανέθεσαν και σε μας , ένα ρόλο κοντα στην 1η γραμμη. Είναι νόμιμες οι απουσίες σας αφού προβλέπονται , μηπως όμως να δούμε και το ηθικό κομμάτι . Δεν υπάρχει σπιτικό χωρίς κάποιο θέμα μήπως να αναλογιστούμε και την θέση του ο καθένας με συνείδηση και ρεαλισμό .
Εμεις μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάσχεση της πανδημίας , ίσως όχι οι σύζυγοί μας σε αυτή τη φάση, πρέπει να το καταλάβουν και να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί
Και Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε να σωθούν αγαπημένα μας πρόσωπα αύριο. Το δικό μας βόλεμα θα κοστίσει σε πολλούς 
Στους επιχειρηματίες της περιοχής : 
Αγαπητοί μου γνωρίζω ότι οι καιροι είναι δύσκολοι και ότι η πανδημία έχει φέρει σημαντικές συνέπειες στην τοπική οικονομία και γενικότερα .Κάνω έκλυση στην κοινωνική σας ευαισθησία προκειμένου να στηρήξετε το έργο μας . Είναι γνωστό ότι ο δήμος μας είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση . Κάθε χορηγία είναι δεκτή και απόλυτα αναγκαία αυτές τις ώρες. Μπορειτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 2372022988 ή την ΤΗΛΕ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ 80 111 20 20 20
Βαδίζουμε προς την καρδιά της επιδημικής κρίσης στην χώρα , μέχρι την 1-Μαγιά πολλά μπορούν να συμβούν , ας ελπίσουμε για τα λιγότερα . Ας αναλογιστούμε τον ρόλο που έχουμε ο καθένας με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης .
Σας ζητώ να παρακολουθείτε την σελίδα της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ . Θα ανακοινωθούν σημαντικά πράγματα τις επόμενες ημέρες